3+1 syytä miksi yrityslainoihin sijoittaminen on järkevää

Etsitkö sijoituskohdetta, jossa saat sijoituksellesi jatkuvaa kassavirtatuottoa hallitulla riskillä? Yrityslainoihin sijoittaminen voi silloin olla sinulle varteenotettava vaihtoehto. Tässä artikkelissa kerromme, miksi yrityslainat ovat järkevä sijoituskohde.

Yrityslaina sijoituskohteena

Suomen Pankin tilastojen mukaan yrityslainakanta Suomessa oli toukokuun 2019 lopussa noin 87 miljardia euroa. Vuonna 2018 yrityslainoja nostettiin Suomessa 18,6 miljardin euron edestä, joka on lähes 10 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Yritysten rahoitustarve toiminnan kasvuun ja kehittämiseen on siis kasvussa. Samaan aikaan pankit ovat kiristäneet yrityslainojen ehtojaan. Tämä kehitys onkin luonut markkinoille lukuisia uusia yrityksille suunnattuja yrityslaina- ja rahoitusratkaisuja.

Edelleen meneillään oleva koronapandemia on edelleen vaikeuttanut pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia. Valtion tukitoimilla ja pankkien myöntämillä maksuohjelmajoustoilla lievennettiin pandemian aiheuttaman äkkipysähdyksen vaikutuksia, jonka myötä vakavilta maksuhäiriöiltä ja pelätyltä konkurssiaallolta vältyttiin. Pankkien luotonmyöntökriteerit ovat poikkeustilanteen takia jopa kiristyneet, joten nyt kun yritykset alkavat taas miettiä kasvuun tarvittavia investointeja ei rahoitusta niihin ole edelleenkään pankeista saatavilla riittävissä määrin.

Sijoittajan näkökulmasta tilanne on hyvin kiinnostava – uudet yrityslainamarkkinassa toimivat palvelut tarjoavat nyt myös yksityishenkilöille mahdollisuuden sijoittaa suoraan yrityslainoihin, joita on kasvavassa määrin tarjolla. Yrityslainoihin sijoittaminen antaa sijoittajalle mahdollisuuden olla mukana auttamassa suomalaisia yrityksiä toiminnan kehittämisessä ja kasvun rakentamisessa. Lisäksi sijoittaja saa vastineeksi mukavan korkotuoton.

Miksi sijoittaa yrityslainoihin?

1. Tasaista tuottoa hallitulla riskillä

Yleisesti ottaen yrityslainat tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden saada jatkuvaa kassavirtatuottoa. Yrityslainat eivät ole alttiita osakemarkkinan heilahduksille, vaan tuotto perustuu lainoitettujen yritysten takaisinmaksukykyyn.

Esimerkiksi Alexandria Yritysrahoituksessa saat yrityksiltä 5-10 prosentin vuotuista korkoa.

2. Automaattista hajautusta yrityslainoilla

Hajauttaminen on yksi sijoittamisen kulmakivistä. Monesti yrityslainoihin sijoittaminen on hyvä tapa luoda omaan sijoitussalkkuun automaattista hajautusta.

Lisäksi Alexandria Yritysrahoituksessa järjestelmämme hajauttaa sijoittamasi varat automaattisesti vähintään 20 eri yrityksen lainoihin. Tarkistamme myös tarkasti yritysten luottokelpoisuuden. Näin sijoittamistasi varoista aina maksimissaan 5 % on sijoitettuna yhden yrityksen lainaan.

Automaattisella hajautuksella varmistetaan, että sijoittajan varat ja tuotto eivät ole riippuvaisia yksittäisten yrityslainaa saaneiden yritysten takaisinmaksukyvystä.

3. Olet mukana auttamassa suomalaisia yrityksiä

Tämä on yksi tekijä, jonka tärkeyttä ei tule aliarvioida. Monelle yrityslainaa hakevalle ja saavalle yritykselle laina on mahdollisuus oman toiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen. Se voi tarkoittaa esimerkiksi investointia uusiin tuotantolaitteisiin tai uusien työntekijöiden palkkaamista.

Sijoittamalla yrityslainoihin olet mukana auttamassa yrityksiä kasvamaan ja tuet niiden toimintaa. Tämä luo isossa kuvassa hyvinvointia meille kaikille.

+1 Alexandria Yritysrahoituksen kautta sijoittaminen yrityslainoihin on maksutonta

Sijoittamisessa kulut on syytä huomioida myös kokonaistuottoa laskettaessa. Yritysrahoituksen kohdalla yrityslainoihin sijoittaminen on sijoittajalle täysin maksutonta. Et siis maksa aloitusmaksuja, eikä sinulta peritä mitään palkkioita.

Yleensä eri hallinnointi- ja palvelupalkkioilla katetaan sijoituspalvelun toiminnasta syntyvät kulut. Alexandria Yritysrahoituksessa yrityslainaa hakevat yritykset maksavat lainan avausmaksun ja hoitopalkkion, joten yksittäiselle sijoittajalle ei koidu lisäkustannuksia. Saat myös kuukausittain sijoituksesi korkotuoton lyhentämättömänä tilillesi.

Aloita yrityslainoihin sijoittaminen jo tänään!

Sijoita yrityslainoihin