Alexandria-rahastojen tuotot 1.1.-30.9.2015

Jaa sivu

Salkkumuutokset Q3/2015

Jakson aikana salkuissa toteutettiin kaksi allokaatiomuutosta. Elokuun alussa vähensimme kehittyvien markkinoiden osakesijoituksia, ja varoja siirrettiin Euroopan osakemarkkinoille. Toinen muutos osakeylipainon lisäämisen muodossa toteutettiin elokuun puolen välin jälkeen, kun kurssit olivat pudonneet merkittävästi ja samalla laimentaneet salkuissa vallinnutta osakeylipainoa. Mielestämme kurssipudotus pohjautui liiallisiin huoliin Kiinan merkittävästä hidastumisesta ja pidimme liikettä voimakkaana korjausliikkeenä.

Rahastojen osakeylipaino kohdistuu pääosin Euroopan ja Yhdysvaltain osakemarkkinoille. Kehittyvien markkinoiden ja Suomen osakemarkkinat ovat lievässä ylipainossa. Samoin ylipainotamme edelleen High Yield – yrityslainoja.

Alexandria Growth

Jakson aikana rahastossa on vähennetty kehittyvien markkinoiden sijoituksia ja varoja on sijoitettu lähinnä eurooppalaisiin pienyrityksiin sijoittavaan rahastoon. Alueellisista markkinoista suurimmassa ylipainossa ovat Euroopan ja Yhdysvaltain osakemarkkinat.

Alexandria Emerging Markets

Jakson aikana rahastossa on vähennetty Latinalaisen Amerikan sijoituksia, näillä varoilla on lisätty Intian ja Korean osakemarkkinoita. Salkussa ylipainotetaan Aasian kehittyviä talouksia.