Alexandrian kiinteistörahasto keräsi yli 35 miljoonaa euroa sijoituksia

Suomen ensimmäinen kasvuosuusmuotoinen, hajautetusti eri kiinteistötyyppeihin sijoittava erikoissijoitusrahasto Alexandria Kiinteistö Erikoissijoitusrahasto sai suomalaiset liikkeelle. Rahasto keräsi yhteensä 35,7 miljoonan eurosta edestä merkintöjä reilun kuukauden kestäneen ennakkomarkkinointijakson aikana. Rahasto aloitti toimintansa 26.9.2017.

Tämä on harvinaislaatuinen startti uudelle rahastolle, yli 650 sijoittajaa merkitsi rahastoa ennakkomarkkinoinnin aikana. Merkintöjen suuri määrä kertoo yhä kasvavasta kiinnostuksesta kiinteistöomaisuusluokkaa kohtaan. Uuden kiinteistöratkaisun lisäksi tavoitteenamme on tuoda markkinoille lisää vaihtoehtoisia rahastotuotteita, jotka auttavat asiakkaitamme hajauttamaan omistuksiaan tehokkaasti eri omaisuusluokkiin, Alexandrian toimitusjohtaja Jan Åkesson kertoo.

Alexandria Kiinteistö Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa ensisijaisesti noteerattuihin kiinteistörahastoihin ja kiinteistösidonnaisiin arvopapereihin Suomessa ja Pohjoismaissa. Se mahdollistaa vaivattoman tavan hajauttaa säästöjä ja sijoituksia yhdellä ratkaisulla useaan eri kiinteistöluokkaan.

Rahasto ei ole erityisen suhdanneherkkä, sillä asuntoja, hoivakiinteistöjä ja liiketiloja vuokrataan niin talouden nousu- kuin laskusuhdanteissa. Kiinteistöjen vuokratuotot ja kiinteistörahastojen arvonkehitys eivät myöskään tyypillisesti seuraa osakemarkkinoiden lyhyen aikavälin kurssiheilahteluja. Alexandria Kiinteistö Erikoissijoitusrahasto onkin perinteistä osakerahastoa tai osakepainotteista yhdistelmärahastoa vakaampi ja riskitasoltaan maltillisempi sijoitus, Alexandrian päästrategi ja salkunhoitotoiminnasta vastaava johtaja Tero Wesanko vahvistaa.