Alexandrian rahastoille Morningstar -tähtiluokitus

Alexandria rahastot
Jaa sivu

Kaikki viisi Alexandria-rahastoa saivat kesäkuussa kansainvälisen analyysitalo Morningstarin tähtiluokituksen. Neljä viidestä Alexandria-rahastosta arvioitiin kolmen Morningstar-tähden arvoiseksi.

Morningstar rating eli "tähtiluokitus" asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella, ja sen tarkoituksena on auttaa säästäjiä ja sijoittajia vertailemaan eri palveluntarjoajien rahastoja keskenään.  Luokitus perustuu menneeseen tuottoon ja riskiin sekä rahaston voimassa oleviin palkkioihin. Luokitus antaa kuvan siitä, miten hyvin rahasto on tuottanut riskiinsä nähden. Tuottoa laskettaessa huomioidaan myös rahaston merkintä- ja lunastuspalkkiot, ja siten luokitus heijastelee sijoittajan saamaa tuottoa. Rahastolla tulee olla vähintään kolmen vuoden tuottohistoria päästäkseen mukaan Morningstar-arviointiin.

Alexandria Growth Manager, Alexandria Balanced Manager, Alexandria Cautious Manager sekä Alexandria Emerging Markets Manager –rahastot saivat kukin kolme Morningstar-tähteä. Alexandria Aggressive Manager -rahasto vastaanotti kahden tähden luokituksen.

- Rahastojemme hyvä tuottokehitys avitti meitä vertailussa ja on ehdottoman positiivista, että ensimmäiset Morningstar-luokituksemme ylsivät pääosin tähtikategoriaan, johon valikoituu noin 35 % kaikista rahastoista. Esimerkiksi riski-tuotto profiililtaan tehokkaiksi tunnustetut Balanced ja Growth Manager – rahastomme ovat nyt vuoden tarkasteluperiodilla kolmen parhaimman kärjessä kotimaisessa vertailuryhmässään, kommentoi Alexandria Rahastoyhtiön strategi Tero Wesanko.

Lisätietoa Alexandrian rahastoista >

Lisätietoa Morningtarin tähtiluokituksesta >