Alexandrian varainhoitorahastot menestyivät erinomaisesti laajassa rahastovertailussa

Alexandrian rahastot menestyivät erinomaisesti laajassa Sijoittaja.fi:n rahastovertailussa, joka tehtiin syksyn alkajaisiksi suomalaisille yhdistelmärahastoille.

Sijoittaja.fi on yksi Suomen suurimmista sijoittajayhteisöistä, joka tarjoaa säännöllisesti mm. riippumattomia tuotto- ja riskivertailuja eri sijoitustuotteista.

Suomen Parhaat Rahastot -vertailussa yhdistelmärahastot laitettiin paremmuusjärjestykseen seitsemän eri ominaisuuden perusteella. Rahastojen kokonaispisteet muodostuivat näiden osa-alueiden painotettuna keskiarvona (5 vuoden tuotto per annum, parhaat kuukausituotot, heikoimmat kuukausituotot, tuottoero suhteessa indeksiin, voittosuhde indeksiin, riski ja rahaston tuotto vs. riski).

Alexandria pärjäsi erityisen hyvin neutraalin riskin kategorian (Alexandria Tasapainoinen) ja korkean riskin kategorian (Alexandria Tuottohakuinen) sarjoissa, päihittäen kummassakin sarjassa selvästi vertailuindeksin tuoton ja sijoittuen kummassakin kategoriassa kokonaispisteissä toiseksi heti SEB:n jälkeen.

Alexandria Tasapainoinen oli myös koko vertailuryhmän paras rahasto 5 vuoden vuosituotoilla tarkasteltuna (+9,11 % per annum). Matalan riskin kategoriassa Alexandria Maltillinen sijoittui neljänneksi parhaaksi; kokonaispisteissä se jäi vain niukasti Danske Invest Kompassi 25 -rahastolle, joka ylsi vertailuryhmässä kolmannelle sijalle.

Matalan riskin kategoria:

matalariskikategoria

Kohtalaisen riskin kategoria:

kohtalainen

Korkean riskin kategoria:

korkeanriskinkategoria

Yhdistelmärahastojen tuottoja verrattiin jokaisessa sarjassa myös Sijoittaja.fi:n rakentamaan matalan kustannusrakenteen etf-mallisalkkuun. Alexandrian rahastot päihittivät myös etf-mallisalkun keskimääräiset vuosituotot Neutraalin riskin ja Korkean riskin -rahastokategorioissa. Toisin sanoen 5 vuoden tarkastelujaksolla hyvillä sijoitusvalinnoilla ja oikea-aikaisilla allokaatiopainotuksilla Alexandrian Tasapainoinen ja Tuottohakuinen -rahastot tuottivat selvää lisäarvoa osuudenomistajilleen verrattuna esimerkiksi etf-/indeksisalkun tarjoamaan tuottoon vastaavana aikana.

”Alexandrian koko rahastoperhe on menestynyt viime vuosina erinomaisesti monissa puolueettomissa vertailuissa, ja olemme näihin tuloksiin ilman muuta tyytyväisiä. Rahastojemme aktiivinen manager selection -hoitomalli on toiminut hienosti jo 10 vuoden ajan, ja samalla rahastoasiakkaamme ovat saaneet nauttia hyvistä riskikorjatuista tuotoista kuten tämäkin vertailu osoittaa”, päättää Alexandrian salkunhoitotoiminnon johtaja Tero Wesanko.

Lue lisää Alexandrian rahastoista

Sijoittaja.fi:n yhdistelmärahastovertailu