Miksi varakkaat ihmiset ovat varakkaita? Neljä asiaa joita vaurastuminen edellyttää

Vaurauden kasvattamiseen ei ole taikasauvaa tai poppakonsteja, vaan taloudellinen riippumattomuus on mahdollista kaikille, jotka haluavat tehdä töitä sen eteen.

Tämä artikkeli on viides osa vaurastumisen oppaastamme. Koko oppaan voit ladata tältä sivulta >

Resepti on yksinkertainen: tuloista tai iästä riippumatta voit ottaa askeleen kohti varakkaampaa tulevaisuutta kuluttamalla vähemmän ja sijoittamalla ylijäämän ja jatkamalla tätä samaa kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

1. Toiminta

Vauraat ihmiset toimivat jatkuvasti vaurastumisensa hyväksi.

Suurin osa ihmisistä epäonnistuu taloudellisten tavoitteidensa saavuttamisessa, koska he kuluttavat aikaansa ja energiaansa etsien onnenpotkua tai oikopolkua. Lottovoito on yhtä epätodennäköistä kuin jättiperinnön saaminen kaukaiselta unohdetulta sukulaiselta.

Jos et muuta toimintaasi, kaikki säilyy ennallaan. Vaurastumisen rakentajat ryhtyvät toimimaan vaurauden kasvattamiseksi.

2. Kurinalaisuus

Kyky kontrolloida kulutusta ja jatkuva säästäminen ovat olennaisia taloudellisen riippumattomuuden saavuttamisessa.

Arjen pienet valinnat määrittävät sen, jääkö meille kulutuksen jälkeen säästöjä sijoitettavaksi. Useimmat meistä eivät erota toisistaan todellisia tarpeitaan ja halujaan. Miettimättä, mitä oikeasti tarvitsemme, kulutamme surutta siihen, mitä haluamme.

Varallisuuden kasvattajat siirtävät kulutustaan säästääkseen sijoitettavia varoja. He lykkäävät tämänpäivän ylellisyyden rakentaakseen vahvan varallisuuden. Elä siis vähemmällä kuin saat käteesi ja sijoita loput. Ilman sitä ei voi menestyä.

Esimerkiksi maailman yksi menestyneimmistä sijoittajista ja maailman rikkaimmista henkilöistä Warren Buffett asuu edelleen samassa vaatimattomassa talossa, jonka hän osti vuonna 1958.

3. Tieto

Sijoittaminen vaatii valintoja alati muuttuvilla markkinoilla. Jokainen valinta sisältää riskiä. Jokaisen on välillä tehtävä päätöksiä, pitääkö sijoituksen tai milloin olisi aika luopua siitä. Joskus asian oppii kantapään kautta. Markkinat heiluvat ja välillä on nousuja, välillä laskuja jopa romahduksia. Kokemuksista oppii.

4. Pitkäjänteisyys

Tie menestyksekkääseen sijoittamiseen ei ole siloinen. Sijoitusmaailmassa ei ole varmoja asioita, mikä koettelee kärsivällisyyttä ja määrätietoisuutta. Kesken matkan ei kannata luovuttaa. Pitkäjänteisyys kuitenkin palkitaan. Alamäkiä seuraa ylämäki. Yli sadan vuoden ajan osakemarkkinat ovat tuottaneet keskimäärin 8 -10 prosenttia vuodessa.


Vaurastuneet ihmiset eivät koske pääomaansa, vaan pyrkivät edelleen kasvattamaan sitä ja elävät omaisuutensa tuotolla.


Lataa jokamiehen ja -naisen vaurastumisen vaurastumisen opas

Lataa jokamiehen ja -naisen vaurastumisen vaurastumisen opas