Nuoret uraäidit vauvoineen sijoitusopissa

Taloudellinen tulevaisuus mietityttää nuoria uraäitejä. Mothers in Business –verkoston jäsenet Tampereella halusivat selvittää, mitä voisivat saavuttaa elämässään säästämällä ja sijoittamalla.

“Perheen perustaminen ja ylläpitäminen maksaa ja esimerkiksi lapsiperheisiin liittyvät tukikeskustelut ja -muutokset puhuttavat luonnollisesti. Näkisin, ettemme kuitenkaan ole normaalia huolestuneempia taloudellisesta tilanteesta. Nykypäivän epävakailla työmarkkinoilla ja niukkuuden aikana olemme tietoisia myös valintojemme vaikutuksista myöhemmin elämäämme”, Mothers in Business –yhdistyksen Tampereen alueen aktiivi Jaana Kousa sanoo.

Uraäitien ajatuksia säästämisestä ja sijoittamisesta sparrasi Alexandrian sijoitusneuvoja Niko Palenius.

"Oli hienoa huomata, että oman ja perheen tulevaisuuden turvaaminen ja vaurastuminen kiinnostaa ja kiireiset uraäiditkin saivat raivattua kalentereistaan tilaa tulla pohtimaan asiaa”, Niko Palenius toteaa.

Mothers in Business (MiB) yhdistää urahenkisiä äitejä ja tarjoaa heille mahdollisuuden ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kasvuun. MiB järjestää monipuolisia keskustelutilaisuuksia, valmennuksia ja yritysvierailuja. Ja kuten toiminnan luonteeseen kuuluu, myös sijoitusillassa oli mukana runsaasti vauvoja.

Taloudellinen turva kiinnostaa

“Tietoisuus nykyisestä yhteiskunnan taloudellisesta tilanteesta tarkentui. Yllättävintä oli huomata, kuinka pienillä summilla saa pitkällä ajalla paljon aikaan”, Jaana Kousa totesi.

“Yllättävä tieto oli myös tuore tutkimustieto siitä, että ihmiset eivät osaa hahmottaa ja laskea esimerkiksi rahan tarvetta eläkkeellä”, hän sanoo.

Erityisesti uraäitejä kiinnostivat sijoittamisen ja säästämisen tarjoamat yleiset mahdollisuudet kartuttaa mukava summa eläkepäivien varalle. He myös totesivat, että sijoittamisen onnistuminen vaatii jonkin verran perehtyneisyyttä siihen, mitä tekee.

“Säästäminen ja sijoittaminen on oivallinen tapa kartuttaa omaa varallisuutta ja varmistaa taloudellista turvaa muuttuviin elämäntilanteisiin”, Jaana Kousa uskoo.

Palvelumalli auttaa ruuhkavuosissa

"Uskon, että jatkuvat huonot talousuutiset ovat herättäneet ihmisiä pohtimaan, pitäisikö itsekin ryhtyä varautumaan taloudellisesti, kun palveluita leikataan kiihtyvään tahtiin. Uraäitien huolet koskivat leikkauksia neuvolakäynteihin ja lapsilisiin sekä päivähoitomaksujen korotuksia", Niko Palenius toteaa.

“Alexandrian palvelumalli tuntui miellyttävän monia, koska he eivät itse ruuhkavuosien keskellä välttämättä ehdi itse keskittymään näihin asioihin."