Utmostin vakuutusten pankkiyhteydet muuttuvat

Utmost Paneurope dac vaihtaa pankkiasiointinsa Handelsbankenista englantilaiseen Barclays -pankkiin.

Muutoksen johdosta Utmost toimittaa kaikille vakuutusasiakkailleen marraskuussa kirjeitse uudet maksutiedot ja lisätietoa vaihdoksesta. Pankkitietojen muutoksella ei ole vaikutusta vakuutusten sisältöihin tai ehtoihin.

Alexandrian asiakaspalvelu palvelee mahdollisissa kysymyksissä tilitietojen vaihtoon liittyen:
0200 10 100
info@alexandria.fi
Oman henkilökohtaisen sijoitusneuvojanne tiedot löydätte yhteystietosivultamme

Ohessa muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä muuutoksesta

Milloin pankkitilin vaihto tulee tapahtumaan?

Utmostin tilit Barclays -pankissa ovat nyt auki, joten kaikki vakuutusmaksumääräykset tulee muuttaa mahdollisimman pian. Handelsbanken tilit sulkeutuvat 31. joulukuuta 2020.

Mitä asiakkaan tulee tehdä?

Suomalaisten asiakkaiden täytyy muuttaa toistuvat maksumääräykset omissa pankeissaan uudelle Barclaysin pankkitilille ja peruuttaa maksumääräykset Handelsbankeniin ennen seuraavaa erääntyvää jatkuvaa maksua, mutta viimeistään ennen 31. joulukuuta 2020.

Miten muutan maksutiedot?

Maksutiedot voi päivittää suoraan omassa verkkopankissa. Nykyisen toistuvan maksun tilinumero (IBAN) sekä viitenumero tulee vaihtaa kirjeessä ilmoitettuihin tietoihin. Viitenumero on kansainvälinen RF-viitenumero.

Mikä on RF -viitenumero?

RF-viite on kansainvälinen viitenumero, joka nopeuttaa laskutustietojen välittämistä ympäri maailmaa. Sen avulla rahaliikenne on nopeaa ja vakuutusmaksut siirtyvät nopeammin sijoituksiin.

Milloin maksutiedot tulee viimeistään päivittää?

Handelsbankenin tili tullaan sulkemaan 31. joulukuuta 2020. Asiakkaiden tulee muuttaa maksumääräyksensä mieluiten ennen kuin heidän seuraava vakuutusmaksunsa erääntyy, mutta viimeistään 31. joulukuuta 2020 mennessä.

Maksut suoritetaan SEPA-maksuina. Mikä on SEPA-maksu?

SEPA (Single Euro Payment Area) on EU:n tai euromaksualueen maksuliikenteen sisämarkkina-alue, joka otettiin käyttöön tammikuussa 2008. SEPA-alueen sisällä voi maksaa ja nostaa rahaa samalla lailla kuin kotimaassakin. SEPA-maksuja tehdessä tarvitaan saajan IBAN-tilinumeron (International Bank Account Number), sekä RF-viitenumero.

Vaikuttaako tilin vaihto vakuutusehtoihin?

Ei, asialla ei ole vaikutusta vakuutusehtoihin.

Lyhyesti Barclays -pankista

Lontoossa pääkonttoriaan pitävä Barclays -pankki on yksi maailman suurimpia pankkeja. Yhtiö on perustettu 1690 ja tänä päivänä Barclaysilla on 24 miljoonaa asiakasta ja 83500 työntekijää maailmanlaajuisesti. Barclays -konsernilla on hallussaan varoja yli 1140 miljardin punnan arvosta. Euroopassa pankilla on toimintaa Brittien saarten lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Barclays on tunnettu myös jalkapallon Englannin valioliigan pääsponsorina. Lähde: Barclays -konsernin verkkosivut ja taloudelliset raportit

Aiheutuuko pankkitilin vaihdosta kuluja asiakkaille?

Ei, asiakkaille ei koidu ylimääräisiä kuluja.

Mitä tapahtuu, jos maksan vakuutusmaksuja Handelsbankeniin 31. joulukuuta jälkeen?

Jos asiakkaat suorittavat maksun Handelsbankeniin 31. joulukuuta 2020 jälkeen, se tullaan automaattisesti palauttamaan heidän omalle tililleen.