Utmostin vakuutusten pankkiyhteydet muuttuvat

Utmost Paneurope dac vaihtaa pankkiasiointinsa Handelsbankenista englantilaiseen Barclays -pankkiin.

Muutoksen johdosta Utmost toimittaa kaikille vakuutusasiakkailleen lokakuussa kirjeitse uudet maksutiedot ja lisätietoa vaihdoksesta. Pankkitietojen muutoksella ei ole vaikutusta vakuutusten sisältöihin tai ehtoihin.

Alexandrian asiakaspalvelu palvelee mahdollisissa kysymyksissä tilitietojen vaihtoon liittyen: 0200 10 100 info@alexandria.fi Oman henkilökohtaisen sijoitusneuvojanne tiedot löydätte yhteystietosivultamme

Ohessa muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä muuutoksesta

Lyhyesti Barclays -pankista

Lontoossa 1690 perustettu pääkonttoriaan pitävä Barclays on yksi maailman suurimpia pankkeja. Yhtiö on perustettu 1690, tänä päivänä Barclaysilla on 24 miljoonaa asiakasta ja 83500 työntekijää maailmanlaajuisesti. Barclays -konsernilla on hallussaan varoja yli 1130 miljardin punnan arvosta. Euroopassa pankilla on toimintaa Brittien saarten lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Barclays on tunnettu myös jalkapallon Englannin valioliigan pääsponsorina.

Lähde: Barclays -konsernin verkkosivut ja taloudelliset raportit

Milloin pankkitilin vaihto tulee tapahtumaan?

Utmostin tilit Barclays -pankissa ovat nyt auki, joten kaikki vakuutusmaksumääräykset tulee muuttaa mahdollisimman pian. Handelsbanken tilit sulkeutuvat 31. joulukuuta 2020.

Vaikuttaako tilin vaihto vakuutusehtoihin?

Ei, asialla ei ole vaikutusta vakuutusehtoihin.

Mitä asiakkaan tulee tehdä?

Suomalaisten asiakkaiden täytyy muuttaa toistuvat maksumääräykset omissa pankeissaan uudelle Barclaysin pankkitilille ja peruuttaa maksumääräykset Handelsbankeniin ennen seuraavaa erääntyvää jatkuvaa maksua, mutta viimeistään ennen 31. joulukuuta 2020.

Milloin asiakkaiden tulee viimeistään päivittää maksumääräyksensä?

Handelsbanken tili tullaan sulkemaan 31. joulukuuta 2020. Asiakkaiden tulee muuttaa maksumääräyksensä mieluiten ennen kuin heidän seuraava vakuutusmaksunsa erääntyy, mutta viimeistään 31. joulukuuta 2020 mennessä.

Maksut tulee suorittaa SEPA-maksuina. Mikä on SEPA-maksu?

SEPA (Single Euro Payment Area) on EU:n tai euromaksualueen maksuliikenteen sisämarkkina-alue, joka otettiin käyttöön tammikuussa 2008. SEPA-alueen sisällä voi maksaa ja nostaa rahaa samalla lailla kuin kotimaassakin. SEPA-maksuja tehdessä tarvitaan saajan IBAN-tilinumeron (International Bank Account Number).

Mitä tapahtuu, jos asiakkaat maksavat vakuutukseen Handelsbankeniin 31. joulukuuta aikarajan jälkeen?

Jos asiakkaat suorittavat maksun Handelsbankeniin 31. joulukuuta 2020 jälkeen, se tullaan automaattisesti palauttamaan heidän omalle tililleen.

Miksi sain sähköpostiviestin?

Viesti on lähetetty kaikille sellaisille asiakkaille, jotka ovat antaneet suostumuksen asiakassuhdetta koskevien tietojen ja asiakirjojen vastaanottamiseen sähköpostitse.

Onko tämä sähköpostiviesti roskapostia?

Ei, sähköpostiviesti on aiheellinen ja tärkeä.

Miten tietoturva on huomioitu?

Asiakkuuteen liittyvien tietojen käsittelyn luottamuksellisuus on varmistettu ja tietoja käsitellään turvallisesti.