“Alexandrian tekemisessä huokuu henkilökohtaisuus"

Makela 630

Rakennusalan yritystä kohta 28 vuotta Turun seudulla pyörittänyt Rauno Mäkelä seurasi tuttua sijoitusneuvojaansa Alexandriaan viitisen vuotta sitten eikä ole joutunut katumaan päätöstään. ”Alexandrian tekemisestä huokuu henkilökohtaisuus”, Mäkelä kuvailee kokemustaan.

Turkulaisen yrittäjän Rauno Mäkelän sijoitukset ovat hajautettu useamman eri palveluntarjoajan kohteisiin. Näistä kuitenkin Alexandria erottuu edukseen nimenomaan asiakaslähtöisyytensä vuoksi.

"Muissa paikoissa saan ehkä kerran vuodessa sähköpostiini raportin rahastojeni tilanteesta. Alexandriasta minulle taas soitetaan monta kertaa vuodessa ja tilanteeni käydään tarkkaan läpi ja esitellään uusia vaihtoehtoja. Tärkeää on, että vaihtoehdot ovat esitetty järkevästi, jotta sijoittajana ymmärrän, mitä tuotteet sisältävät. Sama on omassa työssäni; asiakkaalle pitää kertoa mitä hän saa, ennen kuin aletaan töihin", Mäkelä selvittää.

"Uskallamme puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Lisäksi hän voi sanoa minulle suoraan, mikäli jokin rahasto ei ole minua varten. Minulle ollaan rehellisiä eikä myydä vaan myymisen takia", Mäkelä kuvailee yhteistyötä.

”Rahastojen suhteen ei ole tullut ylilyöntejä”

Mäkelällä on Alexandriassa rahastosijoituksia sekä muutama autocall. Hän on sijoittanut niin omia henkilökohtaisia varoja kuin yrityksensäkin varoja.

"Rahastosijoittaminen on helpompaa, kun tarvitsee miettiä vain riskiä eikä pörssiä. Jos tekisin osakekauppaa, pörssiä olisi seurattava päivittäin eikä se sovi kaikille yrittäjille, joilla on muutenkin aika kortilla. Minun piti valita kummassa olen hyvä, sijoittajana vai yrittäjänä", Mäkelä naurahtaa.

Alexandria on helpottanut Mäkelän sijoitustyötä muun muassa tarjoamalla hyviä vaihtoehtoja.

"Luotan Alexandrian analyytikoihin eikä ylilyöntejä rahastojen suhteen ole tullut. Riski on aina minulla ja päätän itse kolmesta riskitasosta mikä on itselleni sopivin."

Asiakaslähtöisesti ja luotettavasti

Yrittäjälle on myös tärkeää, että firman sijoitukset ovat nopeasti realisoitavissa.

"Jos vaikkapa saan voittoa hyvästä urakasta, voin sijoittaa ne seuraavaa projektia varten ja ne ovat realisoitavissa muutamassa pankkipäivässä", Mäkelä kuvailee.

Mäkelä on erityisen tyytyväinen Alexandrian luotettavuuteen ja asiakaslähtöisyyteen.

"Pelkän sähköpostin välityksellä en pysty saamaan kaikkea tarvitsemaani tietoa. Sijoituksia pitää tutkia syvällisemmin ja kuunnella sijoituksen hoitajan mielipiteitä. Saan Alexandriasta henkilökohtaista tukea omaan päätöksentekoon", Mäkelä korostaa.