"Helppo paikka piensijoittajalle"

Vallanen 630x310

Heinolalainen Hannu Vallanen on pitkäaikainen Alexandrian Lahden-toimiston asiakas. Hänellä on ollut monipuolisesti erilaisia sijoitustuotteita.

”Alexandriassa piensijoittajan on helppo sijoittaa. Täällä kerrotaan ja opastetaan mukavalla tavalla, mihin sijoittaa ja autetaan edunsaajien ja verotuksen huomioimisessa”, Vallanen kertoo kokemuksiaan.

”Tunnelma on mukava, iloinen, ja tulee tunne, että täällä tykätään asiakkaista”, Hannu Vallanen vakuuttaa. Lahdessa häntä on palvellut koko yli kymmenvuotisen asiakkuutensa ajan toimistonjohtaja Tuija Nieminen. Hän tapaa Tuijaa vähintään kerran vuodessa. Vallanen arvostaa sitä, että hänelle soitetaan ja pyydetään palaveriin tarkistamaan sijoitusten tilaa.

Panos–tuotos-suhde hyvä

Vuosien varrella hän on sijoittanut niin sijoitusvakuutukseen, rahastoihin kuin myös strukturoituihin tuotteisiin. Hän vertaa kokemuksiaan kalastamiseen: ”Jos olet löytänyt hyvän kalapaikan ja saat riittävästi kalaa, miksi lähtisit muualle. Panos–tuotos-suhde on hyvä.”

Myös kulut ovat kontrollissa

”Voi olla, että saisin jostakin nettipalvelusta sijoituksia halvemmalla, mutta maksan palvelusta. On yksi ja sama, mitkä palveluntarjoajan kulut ovat. Haen riittävää tuottoa ja tärkeämpää on, paljonko tuottoa minä itse saan”, Vallanen toteaa.

Uudet tuotteet kokeilussa

Projektipäällikkönä eri puolilla maailmaa työskennellyt Vallanen tutkii nykyisin erilaisia sijoitusvaihtoehtoja vapaaehtoisesta eläkkeestä nauttien.

”Kokeilen erilaisia sijoituskohteita. Viimeisen viiden vuoden ajan minulla on ollut myös strukturoituja tuotteita, kuten autocalleja ja viputuotteita. Salkkuni on nyt kivasti hajautettu, pitää tutkia miinuksia että voi tulla plussaakin”, Hannu Vallanen perustelee.

Hän keskustelee sijoittamisesta ystävien ja entisten työkavereiden kanssa. ”Hyvistä sijoituksista voi kertoa, mutta summista emme puhu.”