Alexandria Lyhyt Korko

Alexandria Lyhyt Korko on kasvuosuusmuotoinen sijoitusrahasto, joka tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa laajalla hajautuksella eurooppalaisten yhtiöiden 0-2 vuoden mittaisiin yrityslainoihin ja -todistuksiin. Rahasto on sijoitusrahastolain mukainen syöttörahasto, ja kohderahastossa pääpaino on euromääräisissä, matalan riskin yrityslainoissa, joiden luottoluokitus on IG-tasoinen. Liikkeeseenlaskijan luottoluokitus on yleensä vähintään BBB-. Rahaston varoja voidaan sijoittaa myös muihin korkoinstrumentteihin, esimerkiksi pankkitalletuksiin.

Rahaston markkinointiesite

Salkunhoitajan katsaus

Alexandria-rahastojen ESG-raportti 2024

Aiempi tuotto- tai arvonkehitys

Tuottonäkymät

Sijoitusmarkkinoilla seuratuin yksittäinen teema on vuodesta 2022 lähtien ollut nopeasti kohonnut inflaatio. Keskuspankkien on ollut pakko reagoida korkeaan inflaatioon koronnostoilla, joita ennakoiden markkinakorot ovat nousseet lyhyessä ajassa voimakkaasti. Tämä on luonnollisesti johtanut sijoittajien tuottovaateiden nousuun useimmissa omaisuusluokissa, kun riskittömät korot ovat selvästi aiempaa totuttua korkeammalla tasolla. Suhteellisesti suurin muutos on tapahtunut lyhyissä korkosijoituksissa, joiden tuotto-odotus on nykytilanteessa varsinkin niiden tyypillisesti erittäin alhaiseen tuotonvaihteluun suhteutettuna erinomainen.

Rahaston tuottotavoite on saavuttaa matalalla riskitasolla kulujen jälkeen 3-3,5 %:n vuotuinen tuotto. Rahasto on tarkoitettu lyhytaikaiseen sijoittamiseen ja sijoitushorisontin tulee olla vähintään 1 vuosi. Rahasto sopii esimerkiksi sijoittajalle, joka etsii kohdetta kassavaroille tai pyrkii tasapainottamaan osake- tai kiinteistösijoituksiin painottuvan salkkunsa riskiä. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Historiallisen kehityksen perusteella ei voida ennakoida rahastosijoituksen tuottotasoa tulevaisuudessa. Ennen rahastoon sijoittamista sinun tulee perehtyä rahaston sääntöihin, rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen.

Valitse ajanjakso:
3,96 %
464850525456
  • Riskitaso 1

Kestävyyteen liittyvien tietojen antaminen

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Muita tapoja ottaa yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Asiakaspalvelumme palvelee 8-16.30 (ma-pe). Kehuttu asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin sinua mietityttäviin kysymyksiin.

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa