Sisällöt
Huolestuttaako pörssikurssien heilahtelu

12.04.2022

Sijoittaminen

Huolestuttaako pörssikurssien heilahtelu? Yrityslainoihin sijoittamalla mahdollistat salkkuusi tasaista tuottoa

Euroopan epävakaa tilanne on saanut paitsi monet kokeneet sijoittajat myös aloittelevat kuukausisäästäjät tarkastelemaan sijoitussuunnitelmaansa uusin silmin. Kiinnostus sellaisia sijoitustuotteita kohtaan, jotka eivät ole niin herkkiä markkinoiden heilahtelulle, on selvästi kasvanut. Yksi tällainen jokaisen sijoittajan saatavilla oleva vaihtoehto ovat Alexandrian yrityslainat.

Tässä artikkelissa käymme läpi, millaiselle sijoittajalle yrityslainat ovat sopiva sijoitusmuoto.

Yrityslainat ovat erinomainen sijoitusvaihtoehto sinulle, joka:

1) Toivot mahdollisimman tasaista tuottoa

Jos innostut näkyvistä tuloksista ja arvostat tasaista tuottoa, kannattaa harkita yrityslainoihin sijoittamista. Käytännössä yrityslainoihin sijoittaminen tarkoittaa, että sijoittajat tarjoavat lainoja tietyt kriteerit täyttäville yrityksille sovittujen ehtojen mukaisesti ja saavat sijoituksilleen säännöllistä korkotuottoa.

Alexandrian yrityslainat ovat kuukausilyhenteisiä lainoja, joita yritykset alkavat maksaa takaisin heti lainan myöntämisen jälkeen. Tämän ansiosta voit saada sijoituksellesi säännöllistä tuottoa joka kuukausi. Motivaatio säännölliseen säästämiseen vahvistuu, kun näet konkreettisesti yrityslainasijoitustesi tuoton kertymisen vain kirjautumalla verkkopalvelumme Omasalkkuun.

Lue lisää Alexandria yrityslainoista

2) Tavoittelet sijoituksellesi laajaa hajautusta

Yrityslainat ovat hyvä sijoituskohde myös siinä tapauksessa, jos annat sijoitusvalinnoissasi painoarvoa mahdollisimman laajalle hajautukselle.

Kun sijoitat Alexandrian yrityslainoihin, salkkuusi kootaan automaattisesti osuudet vähintään 20 eri yrityksen lainoista ja sijoittamistasi varoista maksimissaan 5 % prosenttia ohjataan aina yhteen lainaan. Vaikka yrityslainat ovat jo itsessään hyvä tapa tuoda lisää hajautusta muiden perinteisempien sijoitustuotteiden rinnalle, hajautus huomioidaan siis myös yrityslainoihin sijoittamisen sisällä.

Oli sijoitusstrategiasi minkälainen tahansa, osa sijoituksista on hyvä tehdä kohteisiin, jotka eivät korreloi pörssikurssien heilahtelun kanssa. Miten sinä olet huomioinut hajautuksen omassa sijoittamisessasi tällä hetkellä?

3) Toivot että sijoittaminen olisi mahdollisimman huoletonta

Yrityslainoihin sijoittamalla et menetä yöuniasi joka kerta, kun pörssikurssit laskevat tai joudu pohtimaan sitä, kannattaisiko nyt myydä vai ostaa. Yrityslainapalvelumme kautta sijoittamalla saat avuksesi sijoittamisen ammattilaiset, automatisoit sijoittamistasi ja pääset suoraan nauttimaan tuloksista. Me autamme sinua myös sopivan sijoitussumman määrittelemisessä. Kaiken lisäksi palvelumme on sijoittajalle aina täysin kuluton.

Yrityslainoihin sijoittaminen palvelun kautta toimii myös kokeneelle sijoittajalle. Kun sinun ei tarvitse käyttää resursseja yksittäiseen lainaan liittyvän riskin arvioimiseen ja koron määrittämiseen, aikaa vapautuu muuhun.

Alexandrian yrityslainapalvelun edut sijoittajalle

4) Haluat vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan

Yrityslainoihin sijoittaminen sopii erityisen hyvin sinulle, joka haluat olla mukana vaikuttamassa suomalaisten yritysten kasvuun ja tukea suomalaista työtä. Yhdessä muiden sijoittajien kanssa tarjoat rahoitusta erilaisille pk-yrityksille, joiden voi olla haastava saada rahoitusta isoilta pankeilta. Pääset vaikuttamaan kansantalouteemme samalla, kun voit kasvattaa omaa varallisuuttasi.

Lue lisää siitä, miksi pk-yrityslainoihin sijoittaminen kannattaa.

5) Etsit uutta kulmaa kuukausisijoittamiseen

Säännöllisyys on yksi sijoittamisen kulmakivistä ja tämä pätee myös yrityslainoihin sijoittaessa. Yrityslainat sopivat erinomaisesti kuukausisijoittajalle, koska sijoituksia allokoidaan jatkuvasti eri yritysten ottamien lainojen kesken. Mitä useammin sijoitat lisää pääomaa yrityslainoihin, sitä suurempi mahdollisuus sinulla on saada salkkuusi lisää lainaosuuksia, ja näin kasvattaa hajautusta.

6) Haluat päästä sijoittamisessa alkuun ja kokeilla Alexandrian palveluita matalla kynnyksellä

Yrityslainat ovat sijoituskohteena erinomainen vaihtoehto vaikkei sinulla olisi vielä yhtään kokemusta sijoittamisesta. Voit aloittaa pienillä summilla eikä kuukausittaisen sijoitussumman tarvitse olla suuri. Jos haluat päästä sijoittamisessa helposti alkuun, varaa aika maksuttomaan sijoitusneuvontaan.

Tapaamisessa asiantuntijamme käy kanssasi läpi yrityslainoihin sijoittamisen prosessin, joka on erittäin yksinkertainen. Samalla saat apua sijoitustavoitteiden määrittämiseen tai jos olet jo sijoittanut pidempään, näkemystä salkkusi kokonaisuudesta sekä vaihtoehtoja sijoitussuunnitelman päivittämiseksi.

Tapaaminen ei sido sinua mihinkään, mutta uskomme että se on sinulle hyödyllinen.

Varaa aika - etänä tai paikan päälle


1 Kuten kaikkeen sijoitustoimintaan, myös yrityslainoihin sijoittamiseen sisältyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Keskeisimmät riskit yrityslainoihin sijoittamisessa ovat riski lainanottajan maksukyvystä, tuottoriski sekä likividiteettiriski.

Lue lisää miten Alexandria yritysrahoitus toimii.

Jaa artikkeli