Sisällöt
Alexandria Group | Varainhoitopalvelut – kuinka tunnistaa itselle sopiva kumppani?

01.09.2023

Sijoittaminen

Varainhoitopalvelut – kuinka tunnistaa itselle sopiva kumppani?

Kun varallisuutesi kasvaa ja taloudelliset tavoitteesi muuttuvat, tarvitaan usein ammattitaitoista ja luotettavaa yksilöllistä varainhoitoa. Huolellisen ja harkitun päätöksenteon merkitys korostuu, kun valitset itsellesi varainhoitopalvelun kumppania. Mistä sitten tietää millainen varainhoitopalvelu itselle sopii?

Tässä artikkelissa tuomme esiin näkökulmia, jotka sinun on hyvä huomioida, kun vertailet eri kumppaneiden välillä. Luettuasi artikkelin tiedät myös, miten prosessi kanssamme etenee.

Varainhoitopalvelut pähkinänkuoressa:

  • Varainhoitopalvelu mahdollistaa kokonaisvaltaisen taloudellisen turvan sinulle ja perheellesi.

  • Laadukas varainhoitopalvelu perustuu ammattitaitoon, kokemukseen ja yksilöllisten ratkaisujen tarjoamiseen.

  • Täyden valtakirjan varainhoitopalvelussa kumppani hoitaa sijoituksiisi liittyvät päätökset itsenäisesti ennalta sovittujen raamien puitteissa.

Varainhoitopalvelu on elämän turvaamista kokonaisvaltaisesti

Varainhoitopalvelussa asiakkaan varallisuuden suunnittelua ja elämän turvaamista lähestytään kokonaisvaltaisesti.

"Kun sijoitusneuvonnassa keskitytään ennen kaikkea varallisuuden kasvattamiseen, on varainhoitopalvelun ytimessä varallisuuden turvaaminen – usein myös tuleville sukupolville", tiivistää Alexandrian varainhoitopalveluiden johtaja Toni Kemi.

Yksittäisten sijoitusratkaisujen sijaan varainhoitopalvelussa korostuvat muun muassa verotukseen, jäämistön suunnitteluun, testamenttiin, edunvalvontaan, avioehtoon ja muihin perhejuridisiin asioihin liittyvät kysymykset. Tavoitteena on rakentaa asiakkaalle kokonaisuus, jolla turvataan varallisuuden säilyminen pitkälle tulevaan.

"Lopputuloksena tietysti tavoitellaan sitä, että nettovarallisuus kasvaa. Tähän on kuitenkin monia keinoja. Yksi tapa turvata varallisuuden säilyminen ja sen siirtyminen seuraaville sukupolville on perustaa perheyhtiö tai sijoitusyhtiö, jossa myös lapset ovat mukana", Kemi kuvailee.

Ota yhteyttä varainhoitajiimme

Lue myös: Mitä on yksilöllinen varainhoito?

Yksilölliset tavoitteet laadukkaan varainhoitopalvelun lähtökohtana

Varainhoitopalvelut herättävät ymmärrettävästi myös monenlaisia ennakkoluuloja. Voinko luottaa kumppanin suosituksiin? Onko varainhoitopalvelu kallista?

"Eri tahojen kanssa keskustellessa oleellista on kysyä itseltään, kuuleeko potentiaalinen kumppani minun tarpeeni aidosti vai keskitytäänkö esimerkiksi vain esittelemään sijoitustuotteita ja saavutettuja tuottoja. Sijoitusinstrumenttien valinta on toki osa varainhoitoa, mutta laadukkaassa varainhoitopalvelussa lähtökohtana tulisi aina olla kunkin ihmisen ja hänen lähipiirinsä yksilöllisen tilanteen ymmärtäminen", Toni Kemi painottaa.

Hälytyskellojen tulisi soida vähintäänkin siinä vaiheessa, jos varainhoitopalvelun ensimmäisessä tapaamisessa keskitytään vain sijoitustuotteiden esittelyyn.

"Varainhoitopalvelu on niin paljon muutakin kuin sijoitusten hoitoa. Parhaimmillaan saat varainhoitajasta pitkäaikaisen sparraajan elämäsi eri vaiheisiin. Se millaisia päätöksiä teet sijoittamisessa voi myös erota siitä, millaisia päätöksiä sinun kannattaa tehdä varallisuudenhoidon näkökulmasta, ja juuri tähän kysymykseen laadukas varainhoitopalvelu tuo ratkaisuja", Kemi sanoo.

Varainhoitopalvelu Alexandrialta? Näin prosessi kanssamme etenee

Selkeitä tavoitteita tulevaisuudelle voi olla haastava määrittää itse, vaikka sijoittamisesta olisikin jo kokemusta. Siksi Alexandrian varainhoitopalvelussa kaikki lähtee yhteisistä keskusteluista: ennen kuin teemme päätöksiä yhteistyön aloittamisesta, tapaamme sinut vähintään kolme kertaa.

"Laadukas varainhoitopalvelu edellyttää kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Tämä vaatii riittävästi aikaa ja huolellista perehtymistä kunkin asiakkaan henkilökohtaiseen tilanteeseen", sanoo Alexandrian varainhoitopalveluiden johtaja Toni Kemi.

Ensimmäinen tapaaminen varainhoitajiemme kanssa onkin suurelle osalle asiakkaistamme melkoinen yllätys.

"Hyvin monella ennakko-odotus on se, että aletaan suoraan puhua sijoituksista. Kun me juttelemme asiakkaiden kanssa ensimmäistä kertaa, keskitymme suurimmaksi osaksi aivan muihin asioihin", Toni Kemi sanoo ja antaa esimerkkejä:

Mitä tavoitteita sinulla elämässäsi on? Mistä asioista haaveilet? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä?

Toiseen tapaamiseen varainhoitajamme valmistelevat ehdotuksen, joka nojaa ensimmäisessä keskustelussa yhdessä tunnistettuihin tarpeisiin ja tavoitteisiin.

"Käydään siis konkreettisesti läpi, kuinka me Alexandrialla lähtisimme rakentamaan varallisuuden turvaamista kokonaisuutena. Sijoitetaanko yksilönä vai yhtiönä, hyödynnetäänkö sijoitusvakuutusta, miten verotukseen liittyvät näkökulmat huomioidaan tehokkaasti. Tarvittaessa sovitaan lisää tapaamisia, joissa näitä teemoja vielä syvennetään", Kemi kuvailee.

Lopulliset sijoituskohteet valitaan yhdessä asiakkaan kanssa niin, että ne toteuttavat pitkän aikavälin visiota ja varallisuuden turvaamista.

Varainhoitopalvelu Alva on rikkaan elämän asiantuntija

Me haluamme kuulla, mitä rikas elämä merkitsee juuri sinulle, ja kuinka voisimme tukea tavoitteitasi kokonaisvaltaisesti. Jos olet harkinnut varallisuudenhoitoa kumppanin tuella, tutustu varainhoitopalvelu Alvaan.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Lue myös: 7 syytä valita Alexandrian varainhoito

Jaa artikkeli