Sisällöt
spacejoy-TKFskJy8PQ8-unsplash

31.01.2023

Sijoittaminen

Mitä on yksilöllinen varainhoito?

Mitä enemmän ja pidempään sijoitat, sen suuremman merkityksen saa sijoituksiin liittyvä päätöksenteko ja kokonaisuuden tehokas hallinta. Miten kasvattaa ymmärrystä markkinan tilanteesta ja eri sijoitustuotteista? Kuinka varmistaa mahdollisimman oikea-aikainen reagointi? Kuinka ottaa huomioon varallisuudenhoidon eri osa-alueet?

Kun sijoitusvarallisuus lähentelee satoja tuhansia, sijoittajan kannattaa tutustua myös yksilöllisen varainhoidon palveluihin. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä yksilöllinen varainhoito on ja miten oikeanlainen varallisuudenhoito tukee sinua matkallasi kohti rikasta elämää.

Tutustu varainhoitopalvelu Alvaan

Varallisuudenhoito – faktat:

  • Varallisuudenhoidolla tarkoitetaan tilannetta, jossa asiakas antaa oman varallisuutensa toisen osapuolen hoidettavaksi. Se mitä kaikkea varallisuudenhoito kattaa, riippuu aina sopimuksesta. Yksityisessä varainhoidossa sijoituksiin liittyvät päätökset on annettu salkunhoitajan vastuulle joko kokonaan tai osittain.
  • Yksityinen varainhoito mahdollistaa usein sijoittamisen kohteisiin, joihin yksityissijoittajalla ei muuten olisi pääsyä. Tavoitteena on rakentaa juuri sinun tarpeisiisi parhaiten vastaava sijoituskokonaisuus.
  • Sijoitusten hoitamisen lisäksi yksilöllinen varainhoito on paljon muutakin. Esimerkiksi erilaiset verosuunnitteluun, vakuutuksiin ja juridiikkaan liittyvät palvelut ovat tärkeä osa varallisuudenhoitoa.
  • Varallisuudenhoidossa huomioidaan tyypillisesti myös perheenjäsentesi tarpeet yli sukupolvien.

Perinteisestä varallisuudenhoidosta yksilölliseen varainhoitoon

Perinteisesti varallisuudenhoidolla on tarkoitettu sitä, että sijoittaja antaa vastuun sijoitusvarallisuutensa hoitamisesta ulkopuoliselle palveluntarjoajalle. Myös me Alexandrialla voimme hoitaa sijoituksiasi varainhoitopalvelulla.

Nykyään yksityinen varainhoito kattaa kuitenkin yhä laajemmin myös muita rikkaan elämän palveluita. Näitä voivat olla erilaisissa omaisuusjärjestelyissä, kuten sukupolvenvaihdoksissa ja muissa varallisuudensiirroissa avustaminen tai siitä huolehtiminen, että varallisuutta koskevat tärkeät asiakirjat, kuten testamentti ja edunvalvontavaltuutus ovat ajan tasalla.

Varallisuudenhoidolle on hyvä olla huolellinen suunnitelma myös muuttuvia elämäntilanteita varten. Alexandrian varainhoitopalvelu Alvan asiakkaana saat tukea myös moniin juridisiin asioihin, kuten perheoikeudellisiin kysymyksiin.

Lue lisää: Varallisuudenhoito Alvan asiakkaana – näin toimimme

Kenelle yksilöllinen varainhoito sopii?

Yksityisen varainhoidon asiakkaaksi tullaan varsin erilaisista lähtökohdista. Tilanteet ja tavoitteet sekä sijoitushistoria vaihtelevat. Yhdistävänä tekijänä yksityisen varainhoidon asiakkailla on kuitenkin se, että varallisuutta on jo kertynyt merkittävä summa.

Yksityinen varainhoito voi olla sinulle hyvä vaihtoehto, jos:

  • olet saanut merkittävän summan perintöä
  • olet kerryttänyt varallisuutta sijoittamalla jo useita vuosia
  • olet yrittäjä ja vaurastunut esimerkiksi yrityskauppojen myötä
  • tai kaipaat muuten kokonaisvaltaisempaa otetta omaan varallisuudenhoitoosi.

Esimerkiksi Alexandrian varainhoitopalvelu Alva on tarkoitettu yksityisille henkilöille, yrityksille ja institutionaalisille sijoittajille, joiden sijoitettava varallisuus ylittää 250 000 €.

Varallisuudenhoidon palveluita kannattaa alkaa harkita siinä vaiheessa, kun sijoitusvarallisuus kohoaa satoihin tuhansiin euroihin.

Jääkö sijoitusvarallisuutesi vielä tuon summan alle? Me Alexandrialla tarjoamme laadukasta ja henkilökohtaista sijoitusneuvontaa myös sijoitusuransa alkupuolella oleville. Oli sijoitettava summa sitten 2 000€ tai 20 000€, meillä et jää sijoittajana oman onnesi nojaan. Oma sijoitusneuvojasi pitää säännöllisesti yhteyttä ja saat proaktiivisesti suosituksia sijoituspäätöstesi tueksi. Jos haluat kuulla lisää palveluistamme, varaa aika maksuttomaan ensitapaamiseen.

Yksityistä varainhoitoa Alexandrialla – Alva on rikkaan elämäsi asiantuntija

Yksilöllinen varainhoito tuo monia hyötyjä: räätälöidyt ratkaisut ottavat huomioon perhetilanteesi ja kuinka suunnitella esimerkiksi verotus mahdollisimman tehokkaasti.

Jos olet harkinnut varallisuudenhoitoa kumppanin tuella, tutustu Alvaan. Kun tulet Alvan asiakkaaksi, saat käyttöösi ammattitaitomme eri omaisuuslajeista, sijoitusten riskienhallinnasta sekä verotuksen tehokkaasta suunnittelusta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää: 7 syytä valita Alexandrian yksityinen varainhoito

Jaa artikkeli