11 tavallista tapaa joita miljardöörit noudattavat

Planeetan kaikkein rikkaimmilla, omaisuutensa itse luoneilla henkilöillä on yhteisiä elämäntapoja. Katso, millä tavoin rahakkaimmat elävät ja rikastuvat. Huomaat, että kovin kummoisia konsteja ei tarvita.

Tavat esitteli alun perin Business Insider.

1. Meditoinnilla terveyttä

Meditoinnilla väitetään olevan monenlaisia henkisiä ja fyysisiä terveysvaikutuksia, muistin paranemista ja vastustuskyvyn kohentumista. Meditointia harjoittavat päivittäin mm. Twitterin Jack Dorsey ja mediamoguli Oprah Winfrey.

2. Omaisuus lahjoituksiin

Hyvin rikkaat osallistuvat hyväntekeväisyyteen eri tavoin.

Bloomberg Median perustaja Michael Bloomberg on lahjoittanut kolme miljardia dollaria elämänsä aikana.

Microsoftin perustaja Bill Gates ja Melinda Gates sekä yksi maailman menestyneimmistä sijoittajista Warren Buffet loivat Giving Pledge –hankkeen houkuttelemaan muita maailman rikkaimpia lahjoittamaan yli puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyskohteisiin elämänsä aikana tai testamentissaan. Jotkut ovat luvanneet lahjoittaa jopa 99 prosenttia omaisuudestaan.

3. Aamuvirkku menestyy

Näiden menestyneiden kohdalla sananlasku Aikainen lintu madon nappaa näyttää pitävän paikkansa, sillä he ovat aamuvirkkuja.

Jack Dorsey herää klo 5:00 meditoimaan ja voimistelemaan. Richard Branson halpalentoyhtiö Virgin Groupin perustaja, herää 5:45 ja aloittaa aamunsa liikkumalla.

Lähes puolet varakkaimmista aloitti päivänsä ainakin kolme tuntia ennen kuin heidän työpäivänsä alkoi.

4. Rutiinit tärkeitä

Tyypillistä huippumenestyjille on se, että he pitävät kiinni tietyistä päivittäisistä rituaaleista.

5. Säästäväisyys

Raharikkaat eivät hölväile rahan kanssa. Päinvastoin he nuukailevat. Sam Waltonin, Wal-Mart-kauppaketjun perustajan ja Mark Zuckerbergin, Facebookin perustajan, tiedetään ajavan vaatimattomilla ja vanhoilla autoilla. Sijoittaja Warren Buffet asuu edelleen vuosikymmeniä sitten 31500 dollarilla ostamassaan talossa ja älypuhelimen sijasta käyttää vanhaa simpukkapuhelinta.

6. Löydä intohimosi

Tärkeintä on noudattaa omaa intohimoaan. Applen perustaja Steve Jobs oli sitä mieltä, että ainoa tapa saada aikaan jotakin suurta oli rakastaa sitä, mitä teki. Hän kehotti opiskelijoitakin Stanfordin yliopistossa etsimään niin kauan, että löytää sen, mitä todella haluaa tehdä.

7. Lukeminen kannattaa

Warren Buffet kuluttaa 80 % ajastaan lukemalla ja hän liittää kirjasuosituksiaan myös vuosittaiseen osakaskirjeeseensä. Mark Zuckerberg lukee kirjan joka toinen viikko. Oprah Winfrey valitsee joka kuukausi kirjan, josta keskustelee kuulijoiden kanssa omassa kirjaklubi-ohjelmassaan. Teslan perustaja Elon Musk, joka haaveilee myös avaruusmatkailusta, kertoo oppineensa kirjoista, miten raketti rakennetaan.

8. Monet tulovirrat

Rikkaimmat ihmiset keskittyvät rahan ansaitsemiseen, joten he myös kehittävät lisätulovirtoja.

9. Yrittäjyys vaurastuttaa

Rikkaat ovat työllistäneet itsensä omassa yrityksessään jo varhain ja määrittävät itse oman palkkansa. Mark Zuckerberg on työllistänyt itsensä 19-vuotiaasta lähtien, jolloin hän lanseerasi Facebookin opiskelijoille Harvardissa vuona 2004.

Snapchatin perustaja Evan Spiegel on yksi maailman nuorimmista miljardööreistä. Hän loi suositun kuvanjakopalvelun kahden opiskelukaverinsa kanssa ja on ollut siitä lähtien oma pomonsa. Monille rikkaille itsensä työllistäminen on merkinnyt nopeinta väylää vaurauteen.

10. Liikunnasta lisätunteja

Raharikkaat eivät hikoile vain toimistossaan, vaan myös sen ulkopuolella. Mark Cuban, Leijonan luola –ohjelmassa nähty sijoittaja liikkuu vähintään tunnin päivässä 6-7 päivänä viikossa. Branson suitsuttaa liikuntaa siitä, että se antaa vähintään neljä tehotyötuntia lisää jokaiseen päivään.

11. Valitse seurasi

Rikkaimmat ihmiset haluavat olla muiden menestyneiden seurassa. Bill Gates ja Warren Buffet ovat pitkäaikaisia ystäviä. Steve Jobs lyöttäytyi yhteen Steve Wozniakin kanssa ja Googlen Craig Silverstein Larry Pagen kanssa. Tuottaja, muusikko ja muotisuunnittelija Kanye West teki yhteistyötä artisti ja yrittäjä Jay-Z:n kanssa. Albert Einsteininkin väitetään sanoneen, että tietoisuus on tarttuvaa.

Varallisuuden tavoittelussa apuna voi toimia esimerkiksi Jokamiehen ja -naisen vaurastumisen oppaamme.