Alexandrian vastine Kauppalehdelle

Kauppalehti pyysi lukijoiltaan huhtikuussa huonoja kokemuksia pankkien ja muiden sijoituspalveluyritysten toiminnasta, keräten niitä 20 kappaletta. Näistä Kauppalehti uutisoi nimettömänä yhdestä Alexandrian toimintaan tyytymättömästä asiakkaasta ja entisestä työntekijästä.

Artikkelit nostattivat voimakkaita tunteita ja suhtaudumme esitettyihin näkemyksiin erittäin vakavasti.

Alexandrian toimintamalleihin kuuluvat ehdoton asiakkaan edun kunnioittaminen sekä henkilöstömme hyvä ja reilu kohtelu. Olemme kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista sijoituspalveluyrityksistä panostamalla ainutlaatuiseen, asiantuntevaan ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun.

Tänä päivänä palvelemme yli 71 000 asiakasta, suuri osa asiakassuhteistamme on kestänyt yli kymmenen vuotta. Vuonna 2016 toteutimme yli 82 000 henkilökohtaista asiakastapaamista, ja raportoituja reklamaatioita oli yhdeksän kappaletta.

Sisäiset ohjeistuksemme, prosessimme ja kontrollimme ovat tiukat, ja niiden tehtävä on varmistaa asiakkaan edun mukainen toiminta kaikissa tilanteissa. Valvomme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti riskienvalvonta- ja compliance -toimintojen johdolla ja viranomaisten tuella.

Artikkelissa mainittua tapausta ei ole annettujen tietojen perusteella pystytty tunnistamaan asiakastiedoistamme. Suhtaudumme kaikkiin mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja saamiimme yhteydenottoihin niiden edellyttämällä vakavuudella, ja pyrimme kaikissa tilanteissa löytämään niihin sopivat ratkaisut.

Alexandriassa strukturoitujen sijoitusten myynnille on tarkat säännöt, ja asiakkaille suositellaan heille sopivia tuotteita sopivassa suhteessa sijoitussalkun kokoon. Asiakkaat pitävät strukturoituja sijoituksia salkuissaan pitkään, tyypillisesti niistä myydään 1 % sijoitusajan ensimmäisen vuoden aikana. Vain noin 3 %:lla asiakkaistamme on korkean riskin warranttisijoituksia, keskimäärin asiakas on sijoittanut yksittäiseen tuotteeseen 2 % sijoitusvarallisuudestaan.

Euromoney -konserniin kuuluva tutkimustalo SRP palkitsi 1.2.2017 Alexandrian Suomen parhaana strukturoitujen sijoitusten tarjoajana. Uskomme, että tuotteemme ovat vastanneet hyvin asiakkaiden tarpeisiin haastavassa sijoitusympäristössä.

Olemme olleet jo vuosia yksi alan suurimmista toimijoista, ja osallistumme avoimeen alan keskusteluun mielellämme jatkossakin.

Jan Åkesson
toimitusjohtaja, perustajaosakas ja pääomistaja
Alexandria Pankkiiriliike Oyj


Tämä vastine on julkaistu Kauppalehdessä 6.6.2017