Yrityslainan ehdot

Lainat ovat suuruudeltaan 20 000 – 200 000 euroa ja laina-aika on enintään 5 vuotta. Lainat ovat kuukausilyhenteisiä ja niiden korko määräytyy tapauskohtaisesti luottoprosessissa, jossa arvioidaan lainaa hakevan yrityksen taloudellinen tilanne, sekä rahoitettavan hankkeen arvioitu vaikutus yrityksen kassavirtaan ja siten takaisinmaksukykyyn.

Alexandrian yrityslainojen korot ovat alkaen 5 %. Kullekin lainalle määritellään yksilöllinen korko siten, että ulkopuolisen luottoluokittajan luottoluokitus ja taloudellinen analyysi yhdistetään Alexandrian omaan scoring-malliin. Tuloksena saadaan korko, johon vaikuttavat siis mm. yhtiön luottoluokitus, liikevaihto, tulos, tase ja rahoitustulos sekä lainan käyttötarkoituksesta tehty analyysi.

Koron lisäksi yrityslainasta peritään 6 % välityspalkkio ja hallinnointipalkkio, joka on 1 % p.a. alkuperäiselle lainapääomalle laskettuna. Lainan kuukausilyhennyksen ja esimerkkilaskelman koko laina-ajan kustannuksista saat kätevästi lainalaskuristamme.

Yritysrahoituksen hakeminen on helppoa

Yrityslainan hakeminen tapahtuu kokonaan verkkopalvelussa. Prosessi on nopea, helppo ja hyvin ohjattu. Alkuun tarvitaan vain lainan sekä lainaa hakevan yrityksen perustiedot, joiden perusteella tehdään alustava päätös edellytysten täyttymisestä. Mikäli perusedellytykset lainan saamiselle täyttyvät, lainanhakija ohjataan varsinaiseen luottoprosessiin täyttämään tarvittavat lisätiedot. Nopeimmillaan koko lainaprosessi saadaan päätökseen parissa päivässä.

Varsinaiseen luottoprosessiin voi päästä Suomeen rekisteröity yritys, joka omaa riittävän luottoluokituksen, ja jolla on lähtökohtaisesti takanaan liiketoimintaa vähintään kaksi täyttä tilikautta. Luottoprosessissa tärkeimpiä arvioitavia seikkoja ovat suunnitellun rahoitettavan hankkeen taloudelliset edellytykset, lainan määrä suhteutettuna yrityksen maksukykyyn, lainan juoksuaika sekä yrityksen aiempi maksukäyttäytyminen.

Välitettävien yrityslainojen ehdot

Yrityksen ikä Lähtökohtaisesti vähintään 2 tilikautta liiketoimintaa
Lainamäärä 20 000 – 200 000 euroa
Laina-aika Enintään 5 vuotta
Korko Kiinteä korko koko laina-ajan 5,00 – 10,00 % p.a.
Lyhennys- ja koronmaksu Kuukausittain (1 kk)
Vakuus Yrittäjän/yrittäjien omavelkainen takaus
Välityspalkkio 6 % lainamäärästä (kertakustannus)
Hoitopalkkio 1 % p.a. alkuperäisestä lainamäärästä (0,083 % /kk)

Hae yrityslainaa