Alexandria palkittiin Suomen parhaana strukturoitujen sijoitusten tarjoajana

16.02.2017

Alexandria Markets palkittiin Suomen parhaana strukturoitujen sijoitusten tarjoajana European Structured Products & Derivatives Awards -konferenssissa Lontoossa 1.2.2017. Alexandria palkittiin kategorioissa ”Suomen paras tarjoaja” ja ”Suomen paras sijoitusmenestys”. Kunkin Euroopan maan osalta jaettiin nämä kaksi palkintoa.

Valinnat teki Euromoney -konserniin kuuluva tutkimustalo SRP (Structured Retail Products). Tutkimuksessa palveluntarjoajat asetettiin järjestykseen tuotteiden myyntivolyymin ja sijoitusmenestyksen perusteella siten, että kummankin arvioitavan kriteerin painoarvo oli 50 %. Sijoitusmenestystä puolestaan arvioitiin sijoitusten toteutuneiden tuottojen perusteella.

Alexandria kasvattanut markkinaosuuttaan neljä vuotta peräkkäin

Alexandrian markkinaosuus strukturoiduissa sijoituksissa kasvoi neljättä vuotta peräkkäin ja oli 9,9 % vuonna 2016. Alexandria oli markkinan viidenneksi suurin ja samalla Suomen suurin pankeista riippumaton toimija. Markkinaosuustiedot kerää vuosittain Suomen Strukturoitujen Sijoitustuotteiden yhdistys.

On hienoa saada kansainvälistä tunnustusta toisena vuonna peräkkäin, varsinkin näin kovassa seurassa. Hallitsemme strukturoidut sijoitukset hyvin, koska olemme erikoistuneet vain niihin. Palkinnot kertovat siitä, että sijoitusratkaisumme ovat vastanneet sijoittajien tarpeisiin haastavassa sijoitusympäristössä, jossa etenkin korkosijoitukset ja eri tavoin suojatut sijoitukset ovat olleet kysyttyjä, Alexandria Marketsin toimitusjohtaja Ville Hellens toteaa.

Alexandria Markets on Alexandria-konsernin strukturoituihin sijoitustuotteisiin erikoistunut yksikkö.