Kahdelle Alexandrian rahastolle viisi Morningstar –tähteä

Alexandrian suositut varainhoitorahastot Tasapainoinen ja Tuottohakuinen ovat nyt 5 Morningstar-tähden rahastoja.

Viisi tähteä on riippumattoman analyysiyhtiö Morningstarin korkein luokitus. Rating asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella. Kussakin rahastoluokassa vain paras 10 % saa viisi tähteä. Rahastolla tulee olla myös vähintään 3 vuotta toimintahistoriaa, jotta tähtiluokitus voidaan antaa.

Tasapainoinen, Tuottohakuinen ja Kiinteistö menestyivät erinomaisesti vuonna 2019

Sekä Alexandria Tasapainoinen että Alexandria Tuottohakuinen menestyivät omissa vertailuryhmissään erinomaisesti vuonna 2019. Alexandria Tasapainoinen oli kotimaisessa Morningstar-vertailuryhmässään parhaiten tuottanut rahasto (+19,5 %) ja Alexandria Tuottohakuinen toiseksi parhaiten tuottanut rahasto (+25,2 %). Päättyneenä vuonna onnistuneet ja oikea-aikaiset allokaatiopäätökset selittivät vahvaa tuottokehitystä. Varainhoitorahastoissa alkuvuodesta pidetty selvä osakeylipaino, koko vuoden pidetty yhdysvaltalaisosakkeiden ylipainotus ja mm. kasvuyhtiöiden suosiminen arvoyhtiöiden sijasta avittivat rahastot voimakkaaseen myötätuuleen.

Alexandria Kiinteistö Erikoissijoitusrahasto tuotti vuonna 2019 jälleen hyvin ja ylitti vuotuisen tuotto-odotuksensa (+6,1 %), sijoittuen niin ikään verrokkiryhmänsä kärkisijoille. Rahaston suosio kasvoi reippaasti vuoden aikana, ja se hallinnoi nyt jo 156 milj. euron pääomia. Rahasto on tuottanut perustamisestaan lähtien (9/2017) +14,3 %.

Rahastot 1

Rahastot 2

Lähde: Morningstar 2.1.2020