sijoitusmenestys vaaka

Tiedotteet

28.3.2023

Alexandrian strukturoitujen tuotteiden sijoitusmenestys Suomen parasta

Alexandria Markets palkittiin viidettä kertaa Suomen parhaasta sijoitusmenestyksestä European Structured Products & Derivatives -konferenssissa Lontoossa 9.3.2023. Alexandria valittiin myös seitsemättä kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi strukturoitujen sijoitusten tarjoajaksi.

Sijoitusmenestystä mitattiin vuoden ajanjaksolla erääntyneiden sijoitusten volyymipainotetuilla toteutuneilla vuosituotoilla. Paras tarjoaja valittiin sijoitusmenestyksen ja myyntivolyymin perusteella siten, että kummankin kriteerin painoarvo oli 50 %. Valinnat tekee Euromoney -konserniin kuuluva tutkimustalo SRP (Structured Retail Products).

”On ilo ja kunnia ottaa vastaan tunnustukset molemmista maakohtaisista palkintokategorioista. Palkinnot osoittavat, että tuotekehityksemme on ollut tasaisen laadukasta ja tarjoamamme sijoitusratkaisut ovat toimineet suunnitellusti. Olemme erikoistuneet vain strukturoituihin sijoituksiin, joten hallitsemme ne hyvin”, Alexandria Marketsin toimitusjohtaja Ville Hellens kertoo.

”Sivuttaiseen tai maltillisesti laskevaan osakemarkkinanäkemykseen tarkoitetut sijoitukset olivat kysyttyjä läpi viime vuoden. Suurin kasvu nähtiin kuitenkin pääomaturvatuissa tuotteissa ja yritysten luottoriskiin sidotuissa korkotuotteissa, kun pitkä hyvin matalan korkotason aika päättyi. Markkinakorkojen ja luottoriskilisien noustua riittävästi saatoimme lisätä valikoimaan entistä enemmän varovaisille sijoittajille sopivia ja jatkuvaa kassavirtaa tarjoavia tuotteita”, Hellens jatkaa.

Strukturoitujen sijoitusten markkina kasvoi Suomessa vahvasti, Alexandrian markkinaosuus 16 %

Strukturoitujen sijoitusten kokonaismarkkina kasvoi Suomessa viime vuonna 22 % siitä huolimatta, että sijoitusympäristö oli varsin poikkeuksellinen. Pääomaturvattujen tuotteiden ja luottoriskilainojen volyymit moninkertaistuivat, kun markkinatoimijat mukauttivat nopeasti tarjontansa muuttuneeseen korkoympäristöön sopivaksi.

Alexandria oli vuonna 2022 Suomen kolmanneksi suurin strukturoitujen sijoitusten tarjoaja 16,2 %:n markkinaosuudella. Alexandria Markets järjesti viime vuonna 102 liikkeeseenlaskua, mikä on liikkeeseenlaskujen määrällä mitattuna uusi ennätys. Alexandrian asiakkaat merkitsivät tuoteryhmän sijoituksia nimellisarvoltaan 243 miljoonalla eurolla. Markkinaosuustiedot kerää vuosittain Suomen Strukturoitujen Sijoitustuotteiden yhdistys.

SRP:n palkintotiedote

Strukturoitujen sijoitustuotteiden tarjoajien markkinaosuudet Suomessa (SSS ry)

Lisätiedot: Ville Hellens
Toimitusjohtaja, Alexandria Markets
050 341 2399
ville.hellens@alexandria.fi

Alexandria Markets on Alexandria-konsernin strukturoituihin sijoitustuotteisiin erikoistunut yksikkö.

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Jätä yhteyden-ottopyyntö

Otamme yhteyttä 24h sisällä haluamallasi tavalla.

Jätä yhteystiedot
Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa