Brändikuva 5 vaaka

Sijoittaminen

25.6.2024

Sijoittaako yksin vai sijoitusneuvojan kanssa?

Mikä motivoi sinua sijoittamaan? Ehkä haluat varautua eläkepäiviin tai säästää toteuttaaksesi sinulle tärkeän unelman? Kasvattaa varallisuuttasi, ja näin varmistaa itsellesi ja lähipiirillesi vapaampaa arkea?

Sijoitit sitten yksin tai yhdessä sijoitusneuvojan kanssa, asettamasi tavoitteet ohjaavat merkittävästi sitä, miten sinun kannattaa sijoittaa tänään, vuoden päästä ja viiden vuoden päästä.

Sijoitusneuvojan kanssa pääset tavoitteisiin huomattavasti stressittömämmin ja pienemmällä ajankäytöllä verrattuna siihen, että teet sijoittamiseen liittyviä päätöksiä yksin. Lukemalla tämän artikkelin opit, mitkä ovat tärkeimmät hyödyt, joita saat sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä aloittaessasi Alexandrian asiakkaana.

Kiinnostuitko? Varaa aika ensitapaamiseen

Koska aika on sijoittajan paras ystävä, tulevaisuutesi kannalta sillä on suuri merkitys millaisia sijoituspäätöksiä teet tänään. Jos et ole keskustellut nykytilastasi sijoittamisen ammattilaisen kanssa, mistä voisit tietää kuinka hyvin tekemäsi päätökset vastaavat rikkaalle elämälle asettamiisi tavoitteisiin?

Sijoitusneuvoja keskittyy sinuun ja unelmiesi mahdollistamiseen

Aivan kuten personal trainer tarvitsee kattavat taustatiedot tehdäkseen sinulle treeniohjelman, jolla saavutat tavoitteesi, myös sijoitusneuvoja perehtyy lähtökohtiisi kokonaisvaltaisesti. Tähän velvoittaa jo alaa koskeva sääntely: sijoitusneuvojan tulee kartoittaa asiakkaan tilanne perusteellisesti ennen kuin hän voi antaa neuvoja ja ohjata tiettyjen sijoitustuotteiden pariin.

Sijoittaminen sijoitusneuvojan kanssa tuo elämääsi kokeneen sijoittamisen ammattilaisen, joka tuntee juuri sinun henkilökohtaisen talous- ja elämäntilanteesi syvällisesti katsoen kokonaisuutta kuitenkin sopivasti ulkopuolelta.

Jos olet aiemmin tottunut tekemään sijoituspäätökset pitkälti vertailemalla erilaisten sijoitustuotteiden riskejä ja tuottoja, aloittaminen Alexandrian sijoitusneuvonnan asiakkaana voi yllättää. Varsinaisista sijoituskohteista ja tuotto-odotuksista nimittäin harvoin puhutaan kovin tarkasti ensimmäisissä tapaamisissa. Sen sijaan keskiössä ovat jokaisen henkilökohtaiset tavoitteet ja tilanteet elämässä. Millainen on perhe- ja asumistilanteesi? Millaiset kulutustottumukset sinulla on? Entä tulevaisuuden suunnitelmat? Mitä asioita sinä haluat elämässä saavuttaa? Missä vaiheessa olet näiden haaveiden kanssa nyt?

Kaikki keskustelu on luottamuksellista ja pankkisalaisuuden alaista.

Kun sijoitusneuvoja tuntee tilanteesi ja tavoitteesi syvällisesti, hän voi aidosti suositella juuri sinulle parhaiten soveltuvia ratkaisuja ja tukea sinua tavoitteidesi saavuttamisessa. Näin sijoittamisesta tulee sinulle helpompaa ja vapautat aikaasi kaikkiin niihin muihin asioihin, jotka ovat sinulle elämässä tärkeitä.

Sijoitusneuvojan kanssa sijoittaminen tuo varallisuutesi kasvattamiseen huomattavasti laajemman näkökulman verrattuna siihen, että sijoittaa yksin.

Yksin sijoittaessa olet helpommin tunteidesi vietävissä – sijoitusneuvoja tuo mielenrauhaa ja rationaalisuutta

Pandemia, sota, inflaatio ja korkojen nousut – viime vuodet, jos mitkä, ovat osoittaneet, että markkinoilla tapahtuu jatkuvasti. Jos huolehdit sijoituksistasi täysin itsenäisesti, on helppo hairahtua tekemään harkitsemattomia päätöksiä epävarman markkinatilanteen herättämän tunnekuohun seurauksena.

Sijoitusneuvojan rooli on tukea sinua ja luoda mielenrauhaa silloin, kun maailmanmeno yllättää. Sijoittamisen ammattilaiset ovat ehtineet nähdä monia laskuja ja nousuja, joten he osaavat pitää pään kylmänä ja suositella sinulle ratkaisuja, joilla tavoitteisiin päästään markkinoiden ajoittaisesta aallokosta huolimatta.

Yksin sijoittaessa on myös tyypillistä, että käytät valtavasti aikaa sen miettimiseen, onko nyt hyvä paikka ostaa tai myydä. Jos jatkuvasti yrittää optimoida ajoitusta, riskinä on, että koko sijoitus jää lopulta tekemättä. Kun sijoitat yhdessä sijoitusneuvojan kanssa, et jää junnaamaan vaikeassa markkinatilanteessa vaan saat riittävästi luotettavaa taustatietoa tehdäksesi fiksuja ja oikea-aikaisia päätöksiä.

Varaa maksuton ensitapaaminen Alexandrian sijoitusneuvojalle

Sijoitusmarkkinoilla menestyminen vaatii paneutumista – kuinka monella meistä on aidosti halua ja ennen kaikkea aikaa tehdä se vaadittavalla tasolla?

Itsenäisessä sijoittamisessa omaa tilannetta ja sijoitussalkun nykytilaa ei välttämättä näe kirkkaasti – sijoitusneuvojan tehtävä on myös haastaa ratkaisujasi

Yksin sijoittaessa sinulla on periaatteessa lähes rajattomat mahdollisuudet sijoitustuotteiden valinnan suhteen. Silti jopa 90 % suomalaisten piensijoittajien suorista osakesijoituksista on tutuissa kotimaisissa yhtiöissä, joiden osakkeilla käydään kauppaa Helsingin pörssissä.

Riittämätön hajautus onkin yksi tyypillisimpiä virheitä, joita monet tekevät sijoittaessaan täysin itsenäisesti. Muita haasteita yksin sijoittaessa voivat olla esimerkiksi liian suuren riskin sijoituskohteet suhteessa omaan elämäntilanteeseen ja itselle huonoihin sijoitustuotteisiin jumiutuminen turhan pitkäksi aikaan. Nämä kaikki ovat tilanteita, joihin yhdessä sijoitusneuvojan kanssa voidaan löytää parempia ratkaisuja nopeastikin.

Lue myös: Hajauttaminen on sijoitusmenestyksen kulmakivi – ethän hukkaa mahdollisuuksiasi?

Sijoitustapojesi ja ajattelusi haastaminen onkin yksi tärkeimmistä hyödyistä, joita sijoittaminen sijoitusneuvojan kanssa sinulle tuo. Jos sijoittamisen aikahorisonttisi on 3 vuotta, mutta tuote, johon haluaisit sijoittaa on tarkoitettu vähintään 7 vuoden sijoituksille, onko se silloin sinulle sopiva? Jos haluat sijoittaa korkean riskin rahastoon, kestääkö taloutesi myös sen, jos markkina laskee dramaattisesti esimerkiksi 20 %?

Sijoitusneuvojan kanssa käyty aktiivinen sparrailu mahdollistaa sen, että sijoitat tuotteisiin, jotka ovat suhteessa sinun tavoitteisiisi aidosti sopivimmat. Ja kun tavoitteesi ja riskinsietokykysi muuttuvat esimerkiksi perhetilanteen muutoksen myötä, pystyt sijoitusneuvojan ohjauksessa myös muuttamaan sijoitusstrategiaasi joustavasti.

Lue myös: Milloin on aika muuttaa sijoitussuunnitelmaa?

Aika on sijoittajan paras ystävä – esimerkki mitä odottaminen voi sinulle maksaa

Sinäkin olet varmasti tietoinen korkoa korolle -ilmiön merkityksestä sijoittajalle: sen tuoma vipuvarsi on voimakkaampi mitä pidemmälle aika kuluu.

Havainnollistetaan tätä esimerkin kautta:

Oletetaan, että olet sijoittanut viimeiset 5 vuotta sijoittamalla satunnaisesti eri kokoisia summia osakkeisiin ja salkkusi arvo on tällä hetkellä noin 10 000 €. Jos nyt aloitat systemaattisen kuukausisijoittaminen sijoitusneuvojan kanssa ja sijoitat sinulle sopiviin, tavoitteitasi parhaiten tukeviin kohteisiin 200 € kuukaudessa 10 000 € alkupääomalla ja maltillisella 6 prosentin tuotto-odotuksella, sinulla on 5 vuoden päästä kasassa 27 300 €, josta tuoton osuus on noin 5 300 €.

Jos sen sijaan olisit aloittanut jo 5 vuotta aikaisemmin, säästetyn pääoman arvo olisi nyt yli 50 000 €, tuoton osuuden ollessa jopa 16 500 €. Voisi siis sanoa, että odottaminen voi maksaa sinulle jopa 10 000 €.

Jos siis yhtään pohdit, voisitko tehdä sijoittamisesi jotenkin fiksummin saadaksesi paremmat tuotot, kannattaa jutella tilanteestasi Alexandrian sijoitusneuvojan kanssa. Jätä yhteystietosi, niin autamme sinua tekemään ratkaisuja, jotka vievät sinua kohti rikasta elämää.

Varaa aika ensitapaamiseen

Ensimmäinen tapaaminen kanssamme on aina maksuton eikä sido sinua mihinkään. Jo yli 37 000 suomalaista luottaa osaamiseemme. Korkea asiakastyytyväisyytemme kasvoi vuonna 2023 uuteen ennätykseensä, sillä suositteluastetta mittaava NPS-lukumme nousi arvoon 69 (57 vuonna 2022).

Tutustu tästä paremmin asiakkaidemme kokemuksiin.

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Olemme täällä unelmiasi varten

Lue asiakkaidemme kokemuksia meistä

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Jätä yhteyden-ottopyyntö

Otamme yhteyttä 24h sisällä haluamallasi tavalla.

Jätä yhteystiedot
Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa