Koko perheen säästöt yhdestä paikasta

Kontio 630x310

Tiina Kontio on Alexandrian pitkäaikainen asiakas. Asiakassuhde alkoi jo vuonna 1999 oman ja miehensä eläkesäästövakuutuksesta. Nyttemmin hän hoitaa kaikkiaan viiden henkilön sijoituksia Alexandriassa: paitsi omansa ja miehensä, myös kahden lapsensa säästövakuutuksia ja oman äitinsä sijoitusvakuutusta.

”Minun on kätevää hoitaa kaikkien asioita, koska käyn töissä Helsingissä. Tapaan yhteyshenkilöäni Matias Hienosta kaksi kertaa vuodessa, tarvittaessa useammin”, hän sanoo.

Vihdin Nummelassa asuva Tiina Kontio toimii asiakkuuspäällikkönä Helen Oy:ssä, hiljattain yhtiöitetyssä entisessä Helsingin Energiassa. Helen tuottaa, jakelee ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukokylmää.

Yhteydenpito tärkeää

”Minusta on hyvä, että Alexandria ottaa säännöllisesti yhteyttä. Jos yhteydenpito ja tapaaminen olisi oman aktiivisuuden varassa, saattaisi jäädä käymättä. On hyvä, että joku muu ottaa yhteyttä ja pitää huolta siitä, että sijoituksia välillä tarkastellaan”, Tiina kertoo.

”Välillä olen itsekin ottanut yhteyttä ja halunnut tapaamista, kun on tullut tarvetta miettiä riskitasoja ja sijoitusten painopisteitä markkinoiden muutoksissa. Tai vaikkapa lisäsijoitusta.”

Lisämausteeksi osakekori

Tiina seuraa taloutta aktiivisesti, mutta jokin aika sitten Kontiot päättivät korvata osan osakesijoituksistaan Alexandrian strukturoidulla sijoitustuotteella.

”Elämässä on niin paljon muitakin aktiviteetteja, ettei aika riitä seuraamaan markkinoita riittävästi, kun itse hoitaa osakesijoituksia. Jos mielessä on, että pitäisi ostaa tai myydä osakkeita jossakin markkinatilanteessa, niin se jäisi varmasti tekemättä. Tämä meille uusi sijoitustuote toi myös uutta lisämaustetta sijoituksiin.”

Perintösuunnittelu mukana

Kontioiden sijoitussalkuissa on mukana vakuutusturva, jota Tiina pitää tärkeänä lisäelementtinä, sillä sen myötä sijoitusten verokohtelua ja perintöverotustakin on otettu huomioon.

Tiina Kontio on hyvin tyytyväinen Alexandrian palveluun. Asiakkaaksi hän muistaa tulleensa alun perin kutsun kautta. Hän käy silloin tällöin myös Alexandrian sijoitusilloissa ja arvostaa sitä, että kuulee asiantuntijoilta tuoretta tietoa ja näkemyksiä tulevaisuuden odotuksista.

”On hyvin miellyttävää asioida Alexandriassa oman sijoitusneuvojan kanssa. Suosittelen muillekin. Sijoituksista ei juuri tule muiden kanssa puhuttua. Ainoastaan hyvien ystävien kanssa on keskusteltu, millaisia ratkaisuja kullakin on, ja olen harkinnut suosittelevani Alexandriaa heillekin”, Tiina Kontio sanoo.