Lepohetki sohvalla

Rahastot Alexandriassa

Rahastoihin sijoittaminen on helppo tapa hyödyntää eri omaisuuslajien tuottomahdollisuuksia ja tavoitella omannäköistä elämää. Valikoimastamme löydät eri tavoitteisiin sopivat rahastot, ja alkuun pääset jo 100 euron kuukausisäästöllä. Sijoitusrahastot ovat myös joustava sijoitusmuoto, sillä useimmista rahastoista saat halutessasi rahat käyttöösi nopeasti.

Rahastot takaavat automaattisen hajautuksen sijoituksillesi. Vaihtelevissa markkinatilanteissa on hyvä tietää, että rahaston sijoituspäätökset tekee ammattimainen salkunhoitaja, ja varat on aina hajautettu laajasti eri kohteisiin. Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan tavoitteisiisi sopivat rahastot.

Varaa maksuton tapaaminen sijoitusneuvojalle

Alexandrian rahastot - alkuun pääset jo 100 eurolla

Rahastot ovat helppo, joustava ja läpinäkyvä vaihtoehto säästämiseen ja sijoittamiseen

Rahastot ovat erinomainen vaihtoehto sijoittamiseen ja säännölliseen kuukausisäästämiseen. Verrattuna esimerkiksi suoriin osakesijoituksiin, rahastoihin sijoittamalla pienennät sijoittamisen riskiä. Rahastoihin tehdyt sijoitukset hajautetaan tehokkaasti esimerkiksi maantieteellisesti ja/tai eri omaisuusluokkien välillä.

Rahaston sijoitukset on pääsääntöisesti helppo muuttaa rahaksi, koska ne eivät ole yleensä määräaikaan sidottuja, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Näin ollen rahastot ovat useimmiten hyvin joustava sijoitusmuoto. Sijoituskohteena rahastot ovat myös läpinäkyvä vaihtoehto: voit seurata rahastojen arvon kehitystä verkkosivuillamme ja lisäksi asiantuntijamme pitävät sinuun säännöllisesti yhteyttä kertoakseen sijoitustesi kehityksestä.

Kaikki Alexandrian rahastot sopivat myös pienemmille sijoitussummille: kun sijoitat säännöllisesti rahastosäästösopimuksella, jo 100 euroa kuukaudessa riittää.

Aloita sijoittaminen Alexandriassa
Rahastot tänään

Näin valitset itsellesi sopivat rahastot

1. Aseta sijoitustavoite
Selkeän ja mitattavan tavoitteen määrittäminen on yksi onnistuneen sijoittamisen kulmakivistä. Haluatko säästää uuteen asuntoon tai kesämökkiin? Tai ehkä haaveilet varhaisesta eläköitymisestä? Oli tavoitteesi mikä tahansa, sen asettamisessa on hyvä olla mahdollisimman konkreettinen. Aloittelevan sijoittajan tietopankista löydät lisää vinkkejä sijoitustavoitteen asettamiseen.

2. Pohdi millaista riskiä siedät Kuten sijoittamiseen aina, niin rahastosijoittamiseenkin liittyy riskejä. Rahastot ja niiden valinta riskitason mukaan liittyy olennaisesti siihen, minkälaisen sijoitustavoitteen olet itsellesi asettanut. Vinkkejä riskin arviointiin ja hallintaan löydät aloittelevan sijoittajan tietopankista.

3. Hyödynnä asiantuntijan apua

Sijoitusneuvojamme tapaavat vuosittain henkilökohtaisesti kymmeniä tuhansia suomalaisia. Asiakkaistamme 95% kertoo tapaamisen olleen hyödyllinen, eikä ihme: ulkopuolisen näkökulma auttaa kirkastamaan säästämisen ja sijoittamisen tavoitteesi. Maksuttoman tapaamisen jälkeen saat kirjallisena suositukset, mitkä rahastot sopivat parhaiten juuri sinulle.

Varaa aika tapaamiseen

Alexandrian rahastot - usein kysyttyä

Kenelle Alexandrian rahastot sopivat?

Alexandrian rahastot sopivat sijoituskohteeksi sinulle, joka haluat tehdä sijoittamisesta mahdollisimman vaivatonta. Jokaisella rahastollamme on sijoittamiseen syvällisesti perehtynyt salkunhoitaja, joka seuraa markkinoiden kehitystä puolestasi. Alexandrian rahastot on luokiteltu eri riskitasojen mukaan, joten vaihtoehtoja löytyy erilaisille sijoittajille.

Minkälainen pääoma pitää olla pohjalla jotta voi sijoittaa rahastoon?

Rahastot eivät vaadi suurta alkupääomaa vaan voit aloittaa sijoittamisen vaikka heti. Pitkäjänteisyys ja säännöllisyys on tärkeintä, kun haluat ottaa kaiken irti korkoa korolle -ilmiöstä.

Miten valita rahasto lapselle sijoittamiseen?

Lapselle säästämisessä rahastot ovat hyvä ja helppo vaihtoehto muun muassa sen takia, että rahastot ovat valmiiksi hajautettuja sijoituksia. Lisäksi etuna on pitkä sijoitushorisontti. Korkoa korolle -ilmiön ansiosta erilaiset rahastot toimivat hyvin lapselle säästämisessä. Lue lisää siitä, miten aloitat lapselle säästämisen.

Mitä tarkoittaa rahastojen riskitaso ja miten sitä arvioidaan?

Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös rahastoihin sijoittamiseen liittyy omat riskinsä. Rahastojen riskitaso vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppinen rahasto on kyseessä eli minkälaisiin kohteisiin rahasto sijoittaa. Rahastot luokitellaan riskitason mukaan asteikolla 1-7. Riskien tiedostamiseksi ja ennen rahastoihin sijoittamista tulee perehtyä rahaston sääntöihin, rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen.

Mitä eri rahastoja on olemassa?

Sijoitusrahastot voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: osakerahastot, korkorahastot ja yhdistelmärahastot. Muita rahastoja ovat esimerkiksi erikoissijoitusrahastot ja kiinteistösijoitusrahastot sekä varainhoitorahastot.

Mitkä ovat rahastoihin sijoittamisen huonot puolet?

Rahastot ovat varsin toimiva sijoituskohde hyvin monenlaisiin tavoitteisiin. Huonona puolena voidaan mainita valinnanvaikeus, sillä markkinoilla on laaja valikoima erilaisia sijoitusrahastoja. Siksi erityisesti rahastoihin sijoittamisessa kannattaa hyödyntää sijoitusneuvojan apua sopivan rahaston valinnassa.

Jos haluan vaihtaa rahastot, joihin sijoitan, miten minun kuuluu toimia?

Alexandrian OmaSalkussa näet yhdellä silmäyksellä sijoitustesi arvon ja jakautumisen eri omaisuusluokkien kesken. Voit muokata eri rahastoihin sijoitettavaa summaa ottamalla yhteyttä Alexandrian sijoitusneuvojaan esimerkiksi OmaSalkun kautta. Kirjaudu OmaSalkkuun ja lähetä meille viesti, jossa kerrot mitä muutoksia haluat tehdä. Voit myös sopia puhelinpalaverin tai lyhyen Teams-tapaamisen sijoitusneuvojasi kanssa, jos haluat vielä keskustella vaihtoehdoistasi ennen muutosten tekemistä. Tapaamisen sopiminen OmaSalkun kautta on helppoa. Kun olet kirjautuneena OmaSalkkuun, järjestelmämme ehdottaa automaattisesti seuraavia vapaita aikoja henkilökohtaisen sijoitusneuvojasi kalenterista.