Tuottolaskuri – laske sijoitustesi tuotto

€/kk
0v10v20v30v
Matala 4%Kohtalainen (6%)Korkea (8%)

Laskurissa ei ole otettu huomioon inflaation vaikutusta, verotusta, eikä mahdollisia kuluja, kuten merkintä-/lunastus, kaupankäynti- ja hallinnointipalkkioita. Laskuri antaa vain teoreettisen tuoton, sillä sijoitusaikana sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta. Laskurin antamat laskelmat eivät muodosta sijoitussuositusta tai -neuvoa.

Säästetty pääoma18 000

Jolle tuottoa (4 %)4 076

Yhteensä22 076

0€5 000€10 000€15 000€20 000€25 000€

Laskurissa ei ole otettu huomioon inflaation vaikutusta, verotusta, eikä mahdollisia kuluja, kuten merkintä-/lunastus, kaupankäynti- ja hallinnointipalkkioita. Laskuri antaa vain teoreettisen tuoton, sillä sijoitusaikana sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta. Laskurin antamat laskelmat eivät muodosta sijoitussuositusta tai -neuvoa.

Tee sijoittamisesta helppoa!

Säästä aikaa ja vaivaa - anna asiantuntijoidemme auttaa sinua löytämään juuri oikeat sijoituskohteet toiveidesi mukaan. Varaa aika henkilökohtaiseen sijoitusneuvontaan ja ota askel kohti rikkaampaa elämää.

Tutustu tuotevalikoimaan

Teemme sijoittamisesta helppoa

Säästä aikaa ja vaivaa - anna asiantuntijoidemme auttaa sinua löytämään tavoitteisiisi sopivimmat sijoituskohteet. Varaa aika henkilökohtaiseen sijoitusneuvontaan ja ota askel kohti rikkaampaa elämää. Tapaaminen on maksuton eikä velvoita sinua mihinkään.

Varaa aika tapaamiseen

Sijoitusten tuottolaskuri on suuntaa antava työkalu - miksi tapaaminen sijoitusneuvojan kanssa kannattaa?

Sijoitustuottolaskuri on näppärä keino sijoitus- ja säästösuunnitelman tekemiseen itsenäisesti. Rahoitusalalle vakiintuneena työkaluna sijoituksen tuottolaskuri kertoo havainnollisesti, millaista tuottoa voit odottaa sijoituksellesi tietyn ajan kuluessa. Tuottolaskurilla erilaisten skenaarioiden luominen ja vaihtoehtoisten sijoitusstrategioiden vertailu on suhteellisen helppoa. On hyvä huomioida, että laskurin antamat laskelmat eivät muodosta sijoitussuositusta tai -neuvoa.

On kuitenkin monia asioita, joita sijoitusten tuottolaskuri ei huomioi. Tuottolaskuri ei ota kantaa inflaation vaikutukseen, verotukseen, eikä mahdollisiin kuluihin, joita ovat esimerkiksi merkintä-/lunastus-, kaupankäynti- sekä hallinnointipalkkiot. Sijoituksen tuottolaskuri kertoo siis aina vain teoreettisen tuoton. Sijoitusaikana sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat markkinatilanteesta riippuen yhtä hyvin laskea tai nousta.

Eri vaihtoehtojen vertailu sijoitusten tuottolaskurilla on koukuttavaa ja aikaa hurahtaa helposti. Kun olet valmis siirtymään suunnittelusta varsinaisten sijoitusten tekemiseen, tuottolaskurin testaamisen lisäksi kannattaa konsultoida myös sijoittamisen ammattilaisia. Säästät aikaa ja vaivaa, kun varaat 60 min tapaamisen Alexandrian asiantuntijan kanssa. Pääset esittämään mieltäsi askarruttavia kysymyksiä ja rajaamaan pois vaihtoehdot, jotka eivät ole omien sijoitustavoitteidesi kannalta relevantteja.

Kokeneet sijoitusasiantuntijamme osaavat ottaa huomioon henkilökohtaiset tarpeesi sijoittamisen taustalla ja tarjota uusia näkökulmia sijoituksillesi. Etänä tai paikan päällä järjestettävä tapaaminen Alexandrian sijoitusneuvojan kanssa on maksuton eikä velvoita sinua mihinkään.

Varaa aika tapaamiseen

Sijoitusten tuottolaskuri - usein kysyttyä

Mihin sijoitustuottolaskurin antama arvio perustuu?

Tuottolaskuri on rahoitusalalla vakiintunut tapa erityisesti pitkän aikavälin sijoitusten tuoton arviointiin. Tuottolaskurin antamat laskelmat perustuvat korkoa korolle -ilmiöön. Kyse on kumulatiivisesta korosta: kun sijoituksen tuotto lisätään aina sijoitettuun pääomaan, kasvaa alkuperäinen pääoma, jonka pohjalta uusi tuotto lasketaan. Kertasijoituksen osuutta, kuukausittaista säästösummaa, säästöaikaa sekä riskiä eli tuotto-odotusta vaihtelemalla näet vaikutuksen helposti hahmotettavassa visuaalisessa muodossa. On hyvä huomioida, että tuottolaskurin antama arvio on aina vain teoreettinen laskelma sijoitustesi tuotosta. Tuottolaskurin antamat laskelmat eivät muodosta sijoitussuositusta tai -neuvoa.

Miten kuukausittainen säästösumma vaikuttaa tuottolaskurin antamaan arvioon?

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta jo suhteellisen pienellä, esimerkiksi 100 euron kuukausisäästöllä voi saada hyviä tuloksia, kun sijoittamisen aikahorisontti on vuosien päässä esimerkiksi eläkepäivissä. Kuukausittaisessa säästämisessä tärkeintä on säännöllisyys. Pienet muutokset kuukausittain säästämässäsi summassa eivät merkittävästi heilauta tuottolaskurin antamaa arviota.

Miten iso merkitys alkupääomalla on sijoituksen tuottolaskurin arviossa?

Mitä suurempi sijoituksesi alkupääoma on, sitä suurempi on korkoa korolle -ilmiön vaikutus. Sijoitusneuvojamme auttavat sinua kohdentamaan alkupääoman niin, että se on sijoitustavoitteidesi ja riskinottokykysi kannalta optimaalista.

Miten tuottoprosentti kannattaa valita, kun syöttää tietoja sijoitusten tuottolaskuriin?

Se, millaista tuottoa tavoittelet sijoituksillesi, liittyy olennaisesti riskienhallintaan. Karkeasti voidaan sanoa, että mitä korkeampi on sijoituksen riski, sitä suurempi on sen tuotto-odotus. Tuottolaskurillamme voit testata niin matalan tuoton (4 %), kohtalaisen (6 %) kuin korkean tuoton (8 %) vaikutusta pääoman kertymiseen.

Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa