Yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus

Yrittäjän lakisääteinen eläke muodostuu YEL-vakuutuksen maksuista. YEL-vakuutuksesta ei kuitenkaan saa rahaa ulos kesken matkan, joten yrittäjän on tärkeä varautua liiketoiminnan heilahteluihin myös muilla tavoin.

Yrittäjän vapaaehtoisella eläkevakuutuksella rakennat lisäturvaa tulevaisuuden varalle sekä varmistat itsellesi mukavan elintason myös tulevaisuudessa. Alexandrian eläkevakuutus auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi.

Tutustu myös yrityksen sijoituksiin

Millaista tulotasoa haluat ylläpitää eläkkeellä?

Yrittäjänä YEL-maksujesi suuruus määrittyy sen mukaisesti, mitä ilmoitat työtuloksesi. Koska YEL-maksut ovat kuukausittain merkittävä menoerä, monet yrittäjät ilmoittavat työtulonsa pienemmiksi kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Tällöin yrittäjän eläkkeen taso jää matalaksi.

Haluatko kasvattaa eläkkeesi määrää? Pohditko kuinka turvata oma ja läheistesi toimeentulo yllättävissä tilanteissa, esimerkiksi työkyvyttömyyden sattuessa? Kannattaa harkita vapaaehtoisen eläkevakuutuksen ottamista.

Alexandrian eläkevakuutus - hyödyt yrittäjälle

  • Yrittäjän eläkevakuutuksella varmistat, että saat ansaitsemasi eläkkeen.
  • Vapaaehtoisella eläkevakuutuksella voit sitouttaa myös yrityksesi avainhenkilöitä.
  • Alexandrian eläkevakuutus sisältää aina henkivakuutuksen.
  • Vakuutusmaksut ovat yritykselle vähennyskelpoisia verotuksessa*

*Vakuutusmaksut ovat yritykselle tietyin rajoituksin vähennyskelpoisia kuluja eikä niitä katsota verotuksessa vakuutetun ansiotuloksi, kun työantajan maksamien vakuutusmaksujen yhteismäärä ei verovuonna ylitä 8 500 euroa.

Kiinnostaako yrittäjän eläkevakuutus? Varaa tästä 15 min tutustumisaika sijoitusneuvojalle. Käydään puhelimitse läpi mitä eri vaihtoehtoja voimme tarjota juuri teidän yrityksellenne, kun tavoitteena on vapaaehtoinen eläkevakuutus.

Ota yhteyttä

Alexandrian eläkevakuutus – Utmost Future täydentää yrittäjän eläketurvaa

Yrittäjän lakisääteistä eläkevakuutusta on mahdollista täydentää vapaaehtoisella eläkevakuutuksella. Alexandrian eläkevakuutus toteutetaan yhteistyössä Utmost PanEuropen kanssa.

Asiakkaanamme voit hyödyntää vapaaehtoisessa eläkesäästämisessä Euroopan suurimpiin vakuutusyhtiöhin lukeutuvan Utmost PanEuropen Future -vakuutusta. Utmost Future -vakuutus tarjoaa monipuolisen työkalun oman taloudellisen tulevaisuutesi rakentamiseen.

Työnantaja voi ottaa Utmost Future -eläkevakuutuksen esimerkiksi omistajayrittäjälle, muille yhtiön johtajille tai työntekijöille. Eläketurvan täydentäminen vapaaehtoisella eläkevakuutuksella onkin erinomainen tapa sitouttaa yrityksesi avainhenkilöitä.

Ota yhteyttä

Yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus kannattaa myös verotuksellisesti

Vapaaehtoinen eläkevakuutus on yritykselle ja vakuutetulle myös verotuksellisesti järkevä ratkaisu. Vakuutusmaksut ovat yritykselle tietyin rajoituksin vähennyskelpoisia kuluja eikä niitä katsota verotuksessa vakuutetun ansiotuloksi, kun työantajan maksamien vakuutusmaksujen yhteismäärä ei verovuonna ylitä 8 500 euroa.

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tuotto kertyy säästämisaikana verovapaasti. Kun jäät eläkkeelle, saat eläkevakuutuksen säästöt täysmääräisenä veronalaisena ansiotulona.

Yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus ei korvaa YEL:iä

Yrittäjänä huolehdit omasta eläketurvastasi lakisääteisen YEL-vakuutuksen avulla. YEL-vakuutus on yrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutus, jonka tarkoituksena on turvata yrittäjän toimeentulo, kun yrittäjätoiminta päättyy työkyvyttömyyden tai ikääntymisen vuoksi. YEL-vakuutus on yhtä kuin yrittäjän sosiaaliturva, ja siksi se kannattaa pitää riittävällä tasolla.

Lisätietoa yrittäjän eläkkeestä

Yrittäjän eläkevakuutus tuo turvaa

Yhä useampi yrittäjä rakentaa itselleen lisäturvaa vapaaehtoisilla eläkevakuutuksilla, säästöillä ja sijoituksilla. Alexandrian eläkevakuutus sisältää aina myös henkivakuutuksen, joka maksetaan vakuutetun kuolemantapauksessa.

Kiinnostaako yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus? Varaa 15 min tutustumisaika ja jutellaan puhelimitse vaihtoehdoistasi!

Ota yhteyttä

Vapaaehtoinen eläkevakuutus - usein kysyttyä

Miten vapaaehtoinen eläkevakuutus käytännössä toimii? Perusperiaate vapaaehtoisessa eläkevakuutuksessa on, että maksat vakuutusmaksuja sopimuksen mukaisesti, ja kun saavutat sopimuksen mukaisen iän, maksut sekä niistä kertynyt tuotto palautetaan sinulle.

Kuka voi ottaa vapaaehtoisen eläkevakuutuksen Alexandrialta? Alexandrian eläkevakuutus sopii esimerkiksi omistajayrittäjälle, muille yhtiön johtajille tai työntekijöille. Tarjoamme vakuutussäästämisen ratkaisuja myös yksityishenkilöille.

Minkälainen kulu yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus kuukausittain on? Alexandrian vapaaehtoinen eläkevakuutus räätälöidään aina sinulle ja yrityksellesi sopivaksi. Kaikki lähtee tavoitteistasi. Sijoitusneuvojamme auttavat löytämään parhaimmat ratkaisut sekä yrityksen sijoitusten että vapaaehtoisen eläkevakuutuksen osalta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa