Säästölaskuri avaa silmät säästämiseen

Säästämisessä voi olla hankala hahmottaa sitä, mitä säästämisellä voi saavuttaa ja miten säästetty pääoma ja mahdolliset tuotot kertyvät ajan mittaan. Säästölaskurin avulla kokonaisuuden hahmottaminen on helpompaa.

Mitä konkreettisempi näkymä, sen todennäköisemmin saat myös aikaan tuloksia

Säästölaskurin avulla näet entistä konkreettisemmin, miten säästämisen ”matematiikka” toimii – miten aikajänne ja sijoitettavalle summalle saatava keskimääräinen tuotto vaikuttavat säästöjesi karttumiseen.

Tavoite ensin

Pitkäjänteisessä säästämisessä voi olla usein yleistä, että ensiksi pohditaan, mikä voisi olla sopiva kuukausittainen säästösumma. Toinen hyvin järkevä lähestymistapa on ns. tavoitelähtöinen säästäminen. Sen idea on yksinkertainen: kuukausittainen säästösumma ja aikajänne määritetään asetetun tavoitteen pohjalta.

Jos esimerkiksi haaveilet uuden asunnon hankkimisesta 10 vuoden päästä, voit konkreettisesti laskea, kuinka paljon sinun pitää kuukausittain laittaa sivuun ja kuinka paljon esimerkiksi saisit pääomaa kasvamaan sijoittamalla säästöjäsi.

Voit kokeilla säästölaskuriamme, jolla pystyt kokeilemaan, mitä voisit säästämisellä saavuttaa.

Säästölaskurilla näet, miten saat säästösi tuottamaan

Sijoittaminen on tuottohakuista säästämistä. Eli sen sijaan, että laitetaan rahaa sukanvarteen, laitetaan raha tuottamaan.

Säästö- ja tuottolaskurin avulla pystyt myös arvioimaan, miten eri tuottotasot ja sijoitusaika vaikuttavat sijoituksiisi. Sijoitusajan pidentyessä myös korkoa korolle -efekti voimistuu, eli sijoitetulle pääomalle saatava korko kartuttaa säästöpottiasi kiihtyvällä tahdilla.

Alexandrian tuottolaskurilla voit kokeilla, kuinka paljon sinun pitäisi kuukausittain säästää saavuttaaksesi tietyn säästösumman. Voit kokeilla myös eri tuottotasojen vaikutusta lopulliseen säästösummaan.

Tärkein sääntö säästämiseen: aloita ajoissa

Kuten säästölaskurillakin laskettaessa huomaa, aika on keskeinen tekijä tietyn säästötavoitteen saavuttamisessa. Siksi säästämisessä tärkeintä onkin päätös aloittamisesta. Kun päätös on tehty ja säästäminen mitoitettu omaan talouteen sopivaksi, onnistuminen on kiinni enää omasta sitoutumisesta.


Haluatko onnistua säästämisessä? Lataa tavoitteellisen säästäjän muistilista – saat käytännönläheisiä vinkkejä säästämiseen!

New Call-to-action