Alexandria Kiinteistö

Alexandria Kiinteistö on hajautetusti eri kiinteistötyyppeihin sijoittava kasvuosuusmuotoinen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa ensisijaisesti noteerattuihin kiinteistörahastoihin ja kiinteistösidonnaisiin arvopapereihin Suomessa ja Pohjoismaissa. Lisäksi rahasto voi sijoittaa REIT-rahastoihin ja valikoituihin korkosijoituksiin. Se mahdollistaa vaivattoman ja kustannustehokkaan tavan hajauttaa säästöjä ja sijoituksia useisiin kiinteistöluokkiin rahastomuotoisesti. Rahaston toimintamalli on yksinkertainen: tuotto muodostuu ensisijaisesti sijoituskohteiden rahastolle maksamista tuotto-osuuksista, jotka koostuvat sijoituskohteiden omistusten vuokrakassavirroista. Toissijaisesti Alexandria Kiinteistön tuotto perustuu kohteiden mahdolliseen arvonnousuun.

Rahasto ei ole erityisen suhdanneherkkä, sillä asuntoja, hoivakiinteistöjä ja liiketiloja vuokrataan niin talouden nousu- kuin laskusuhdanteissa. Kiinteistöjen vuokratuotot ja kiinteistörahastojen arvonkehitys eivät myöskään tyypillisesti seuraa osakemarkkinoiden lyhyen aikavälin kurssiheilahteluja. Alexandria Kiinteistö on perinteistä osakerahastoa tai osakepainotteista yhdistelmärahastoa vakaampi ja riskitasoltaan maltillisempi sijoitus. Rahaston pitkän aikavälin vuosituotto-odotus on noin 4-6 %. Alexandria Kiinteistö ei perinteisen kiinteistörahaston tavoin suuntaa sijoitustoimintaansa vain yhteen kiinteistöluokkaan, vaan hajauttaa varat markkinatilanteen ja salkunhoitomme näkemyksen mukaan parhainta tuottopotentiaalia omaaviin kohteisiin. Rahasto on tarkoitettu pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Rahasto tarjoaa pääsyn kiinteistöluokkiin, joihin yksityissijoittajilla on harvemmin mahdollisuuksia sijoittaa. Rahasto soveltuu näin hyvin myös kokeneemmalle kiinteistösijoittajalle, joka haluaa lisää tuottopotentiaalia perinteisen asuntosijoittamisen rinnalle. Rahasto keskittyy pääasiassa kiinteistösijoituskohteisiin sijoittaviin vaihtoehtorahastoihin, joiden sijoituskohteet soveltuvat suoraan tai muunneltuna seuraaviin käyttötarkoituksiin: asuinkiinteistöt, senioriasunnot, liiketilat, toimistot, vanhusten hoivapalvelukiinteistöt, logistiikka- ja teollisuuskiinteistöt, päiväkoti- ja lastenkotikiinteistöt, tontit sekä sairaala- ja terveysasemakiinteistöt.

Rahaston markkinointiesite

Salkunhoitajan katsaus 3/2019

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Historiallisen kehityksen perusteella ei voida ennakoida rahastosijoituksen tuottotasoa tulevaisuudessa. Ennen rahastoihin sijoittamista sinun tulee perehtyä rahaston sääntöihin, rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen.

  • 12.54%
45505560
  • Riskitaso 3
Salkunhoitaja
Tero Wesanko
Teemu Hahl
ISINFI4000270053
Perustamispäivä9/26/2017
Minimimerkintä (kk-säästö)€100
Minimimerkintä (kertasijoitus)€1,000
Rahaston vertailuindeksiEi ole
Osuuden arvo 11/14/2019€56.27
Hallinnoitavat varat 10/31/2019€141,440,599
Avaintietoesite (KIID)Lataa
RahastoesiteLataa
Rahastoesite (yhteinen osa)Lataa
SäännötLataa
Säännöt (yhteinen osa)Lataa
Alexandria-rahastojen hinnastoLataa

Alexandria Kiinteistö on hajautetusti eri kiinteistötyyppeihin sijoittava kasvuosuusmuotoinen erikoissijoitusrahasto, joka allokoi varansa noteerattuihin kiinteistörahastoihin ja kiinteistösidonnaisiin arvopapereihin Suomessa ja Pohjoismaissa. Lisäksi rahasto voi sijoittaa REIT-rahastoihin ja valikoituihin korkosijoituksiin. Rahasto keskittyy pääasiassa kiinteistösijoituskohteisiin sijoittaviin vaihtoehtorahastoihin, joiden sijoituskohteina ovat mm. asunnot kasvukeskuksissa, hoivakiinteistöt sekä liike- ja toimitilakiinteistöt. Rahasto on tarkoitettu pitkäaikaiseen sijoittamiseen (yli 5 vuotta).

MerkintäpalkkioHallinnointipalkkio, p.aLunastuspalkkioJuoksevat kulut, p.a
Merkintäpalkkio
1.00 %
Hallinnointipalkkio, p.a
0.90 %
Lunastuspalkkio
3.00 %
Juoksevat kulut, p.a
2.67 %

Lunastuspalkkio määrittyy omistusajan mukaan. Alle 1 vuosi 3 % / 1-3 vuotta: 2 % / yli 3 vuotta 1 %. Palkkio maksetaan rahastolle hyvityksenä lunastuksesta aiheutuvista kuluista.

Kun haluat aloittaa rahastosäästämisen, varaa aika asiantuntijallemme. Yhdessä asiantuntijan kanssa voit tehdä suunnitelman oman ja perheesi varallisuuden kasvattamiseksi.