Sisällöt
001445270010

17.11.2022

Sijoittaminen

Sijoitusneuvojan puheille – 3 tilannetta, joissa kannattaa varata aika

Tuntuuko sijoittaminen haastavalta? Eikö markkinatilanteen seuraamiselle tahdo jäädä arjessa aikaa tai haluaisitko vain päästä sijoittamisessa helpommalla? Vai saitko perintöä ja haluaisit sijoittaa pääoman fiksusti? Tai ehkä olet vasta tehnyt muutamia kokeiluja sijoittamisen parissa, etkä ole varma mikä olisi paras seuraava askel. Kuulostaa siltä, että on juuri oikea hetki varata aika sijoitusneuvojalle.

Tässä artikkelissa käymme läpi, millaisissa tilanteissa Alexandrian sijoitusneuvojat voivat olla avuksi ja milloin on sopiva hetki siirtyä sijoitusneuvojan juttusille. Luettuasi artikkelin tiedät mitä sijoitusneuvoja tekee ja miksi sinunkin kannattaisi varata aika sijoitusneuvojalle.

Varaa aika

Sijoitusneuvoja auttaa sinua tekemään ratkaisut

Epävarma ja jatkuvasti muuttuva maailmantilanne, elämäntilanteen muutokset tai uudenlainen innostus erilaisia sijoitusmuotoja kohtaan on voinut saada sinut aprikoimaan, mistä luotettavia lisäneuvoja voisi saada. Tällöin on juuri oikea hetki varata aika sijoitusneuvojalle!

Sijoitusneuvoja auttaa sinut sijoittamisessa alkuun ja osaa arvioida sijoitussalkkusi nykytilaa, jos olet jo ehtinyt sijoittaa pidemmän aikaa. Sijoitusneuvojan tehtävä on löytää ratkaisut, joilla voit mahdollisesti kasvattaa sijoitettavan pääoman tuottoa ja onnistua unelmiesi tavoittamisessa.

Kun varaat ajan Alexandrian sijoitusneuvojalle, sinulla ei tarvitse olla tiettyä summaa säästettynä eikä sen kummempaa osaamista sijoittamisesta. Sijoitusneuvojan tehtävänä on tehdä sijoittamisesta sinulle mahdollisimman helppoa.

Käydään seuraavaksi läpi muutamia tilanteita, joissa keskustelu sijoitusneuvojan kanssa kannattaa.

Milloin on hyvä hetki varata aika sijoitusneuvojalle?

1) Kun kaipaat asiantuntevaa ja rakentavaa sparrailua, sijoitusneuvoja on tukenasi

Uupuuko sinulta aikaa tai osaamista tehdä itse muutoksia sijoitussalkkuusi? Haluaisitko paremman kuvan omasta ja perheesi taloudellisesta potentiaalista?

Oli kyseessä sitten maltilliset kuukausisijoitukset tai isomman sijoitussalkun kehitys, jokainen sijoittaja voi hyötyä sijoitusneuvojan kanssa juttelusta. Sijoitusneuvojan kanssa sparratessa arvioitte yhdessä, kehittyvätkö sijoituksesi oikeaan suuntaan, vai voisiko pienillä viilauksilla päästä parempaan lopputulemaan.

Sijoittaminen on pitkäjänteistä työtä ja siinä kehitytään ajan mittaan kokemuksen karttuessa. Kehitystä voi kuitenkin nopeuttaa, kun ottaa käyttöönsä sijoitusneuvojan tuen.

Kun tulet Alexandrian asiakkaaksi, saat sijoitustesi sparraajaksi henkilökohtaisen sijoitusneuvojan.

“Olen melko passiivinen sijoittaja, ja siksi minulle oli sopivaa ulkoistaa tämä asiantuntijalle, joka tekee työtä minun puolestani. Alexandrialta ollaan yhteydessä melko useinkin. Minulla on hyvin aktiivinen kontaktihenkilö Alexandrialla, ja hän aina soittaa minulle, kun hänellä on mielessään idea, joka voisi palvella minun tarpeitani parhaiten.”

Näin kuvailee sijoitusneuvojalta saamaansa sparrausta asiakkaamme Sanna. Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia sijoitusneuvojan palveluista.

Monesti kiinnostusta sijoittamiseen olisi, mutta netistä ja talouslehdistä luetut sijoituskeskustelut ja -vinkit voivat hämmentää, etkä tiedä mihin niistä kannattaisi tarttua. Sijoitusneuvojan kanssa käyty keskustelu auttaa tekemään päätöksiä ja hahmottamaan kokonaisuutta helposti ymmärrettävällä tavalla.

2) Kun elämäntilanteesi tai tavoitteesi muuttuvat, sijoitusneuvojan ulkopuolinen näkemys voi auttaa kirkastamaan uutta suuntaa

Jokaisen elämässä tulee eteen muutoksia ja yllätyksiä, joita on vaikea ennustaa etukäteen. Näihin muutoksiin kannattaa varautua myös taloudellisesti - esimerkiksi sijoittamalla. Puhumattakaan haaveidesi toteuttamisesta. Iän myötä myös unelmat ja tavoitteet vaihtuvat, ja haluat varmasti että sijoitussuunnitelmasi tukee näissä onnistumista.

Kun tilanteet muuttuvat, sijoitusneuvoja voi auttaa selkiyttämään tavoitteita.

Esimerkiksi oman kodin rakentaminen, mökin hankinta, pidempi ulkomaanmatka, sapattivapaa tai lapsille säästäminen ovat esimerkkejä tavoitteista, joiden saavuttamiseen kannattaa kysyä sijoitusneuvojan apua.

Toisaalta tehdyistä sijoituksista voi olla suuri apu myös esimerkiksi sairauden sattuessa, sillä sijoituksia voi realisoida tarpeen tullen korvaamaan menetettyjä tuloja tai yllättäen kasvaneita kuluja.

Lisäksi sijoitussuunnitelma on hyvä peruspilari kaikille sijoittajille muutoksiin varautumisessa. Selkeän suunnitelman avulla sijoittamisesta tulee konkreettisempaa, motivoivampaa ja helpommin seurattavaa. Sijoitusneuvoja osaa auttaa sijoitussuunnitelman laatimisessa sekä muokkaamisessa muuttuneiden tilanteiden mukaan.

Lue myös: Milloin kannattaa muuttaa sijoitussuunnitelmaa

3) Kun pähkäilet eri sijoitusratkaisujen kanssa, sijoitusneuvojalta saat asiantuntevan mielipiteen

Usein tulee perehdyttyä kaikista syvimmin vain niihin sijoittamisen muotoihin, joita on itse tottunut käyttämään. Toisaalta erilaisten sijoitusratkaisujen määrä voi hämmentää etenkin sijoitusuransa alkupuolella olevaa sijoittajaa. Kuinka tiedän, mikä on minulle paras vaihtoehto?

Tietoa on hyvä olla laajasti ja kokeneemmankin sijoittajan kannattaa kysyä asiantuntijan mielipidettä sijoitussalkun rakenteesta. Jos ei ole tietoinen kaikista sijoittamisen muodoista, jotka voisivat olla riski- ja tuottoprofiililtaan tavoitteita tukevia, voi paras lopputulos jäädä saavuttamatta. Ja vaikka olisi täysin valmis hoitamaan salkkua itse, sijoitusneuvojan konsultointi on oiva tapa saada laajempi näkökulma.

Asiantunteva sijoitusneuvoja on aidosti kiinnostunut taloutesi hyvinvoinnista ja osaa kertoa erilaisista sijoitusratkaisuista suositellen sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Tunnistitko itsesi edellä kuvatuista tilanteista? Varaa aika sijoitusneuvojalle

Olit sitten jo kokeneempi sijoittaja tai vasta-alkaja, Alexandrian sijoitusneuvojat ovat aina valmiita keskustelemaan kanssasi taloudellisista tavoitteistasi ja kuinka voisit saavuttaa ne nopeammin ja turvallisemmin.

Varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan.

Varaa aika

Jaa artikkeli