Sisällöt
001445260007

05.07.2022

Sijoittaminen

Yli 600 000 suomalaista säästää säännöllisesti vakuutuksiin - joko tunnet nämä vakuutussäästämisen hyödyt?

Vakuutussäästäminen kiinnostaa suomalaisia, selviää Finanssiala ry:n viimeisimmästä Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimuksesta. Jo yli 600 000 suomalaista ilmoittaa olevansa vakuutussäästäjä ja vakuutussäästöissä on pääomaa yhteensä 59 miljardia euroa. Jos vakuutussäästäminen mietityttää, kannattaa lukea eteenpäin. Tässä artikkelissa käymme läpi mitä vakuutussäästäminen käytännössä tarkoittaa, mitkä sen hyödyt ovat ja miten voit helposti aloittaa vakuutussäästämisen Alexandriassa.

Mitä vakuutussäästäminen on?

Vakuutussäästäminen on ennen kaikkea pitkäaikaista sijoittamista: tyypillisesti vakuutussäästöjen sijoitushorisontti on 15 vuoden, tai jopa pidemmän ajan päässä. Koska aikahorisontti on pitkä, myös korkoa korolle -ilmiön vipuvaikutus on huomattava.

Vakuutuksiin säästämisessä perusideana on, että vakuutuksenottajan säästöt sijoitetaan eri rahastoihin. Vakuutussäästäminen tarjoaa siis erinomaisen vaihtoehdon hajauttamiseen, mikä on keskeinen sijoitusriskiä madaltava tekijä.

Vakuutussäästäminen on joustava tapa sijoittaa, sillä sijoituskohteiden painotuksia vakuutuksen sisällä voidaan muuttaa koska tahansa. Hyötynä on, että sijoituskohteiden vaihdot voi tehdä verottomasti, eli maksat veroja vasta kun vakuutuksesta nostetaan varoja tai päätät lopettaa vakuutuksen.

Vakuutussäästämisen logiikka on samanlainen kuin esimerkiksi osakesäästötilillä, mutta erona on se, että sijoituskohteena ovat erilaiset rahastot. Vakuutussäästämisessä päätät itse, milloin maksat tuotosta veroa ja voit tehdä rahasto-osuuksiin muutoksia juuri silloin, kun se on sijoituksellisesti fiksuinta. Kun aloitat vakuutussäästämisen Alexandriassa, kokenut sijoitusneuvoja on tukenasi tekemässä näitä päätöksiä.

Alexandrian säästö- ja sijoitusvakuutusten valikoima koostuu useiden eri kansainvälisten vakuutusyhtiöiden tuotteista. Monipuolisen rahastovalikoiman ansiosta vakuutussäästäminen Alexandrialla on joustavaa. Tutustu vakuutustuotteisiimme ja lue lisää säästövakuutusten verotuksesta.

Alexandrian vakuutustuotteisiin sisältyy aina myös henkivakuutus

Vakuutuksiin säästäminen yhdistää sijoitusten tuottomahdollisuudet sekä henkivakuutuksen tuoman turvan. Henkivakuutuksen voit kohdistaa haluamallesi taholle eli vakuutukselle nimetään aina edunsaaja/edunsaajia, jotka saavat vakuutuskorvauksen vakuutetun menehdyttyä. Säästövakuutuksen hyötynä on siis se, että voit itse määrittää kenelle sijoitusvarallisuutesi ohjautuu. Esimerkiksi suorissa osakeomistuksissa varallisuus kohdistuu lähtökohtaisesti kuolinpesälle.

Säästämällä vakuutuksiin teet siis unelmiesi toteuttamisesta mahdollista, ja pystyt takaamaan läheisillesi turvaa elämän arvaamattomuuden varalle.

Säästövakuutus Alexandriassa

Vakuutuksiin säästäminen sopii erityisen hyvin kuukausisäästäjille

Finanssiala ry:n tutkimuksen mukaan vakuutussäästäjistä 41 prosenttia kuuluu työväestöön tai alempiin toimihenkilöihin. Ylempien toimihenkilöiden, johdon ja yrittäjien osuus oli 36 % ja eläkeläisten 18 %. Vakuutussäästäminen sopiikin erinomaisesti varallisuuden kerryttämiseen ja esimerkiksi eläkeikään varautumiseen tulotasosta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Vakuutuksiin sijoittamisen suosiota selittää osaltaan myös se, että kuukausittain säästettävän summan ei tarvitse olla suuri. Alexandriassa vakuutussäästämisen voi aloittaa vain 100 eurolla kuussa etkä tarvitse aloittaaksesi erillistä alkupääomaa. Pitkän sijoitusajan ja korkoa korolle -ilmiön ansiosta varallisuutta kertyy säästöön mukavasti.*

Pohditko voisiko vakuutussäästäminen olla sinulle sopiva tapa kasvattaa varallisuutta? Älä suotta jää yksin puntaroimaan päätöstä, vaan varaa aika maksuttomaan sijoitusneuvontaan Alexandrian asiantuntijan kanssa. Haaveiletko isommasta kodista? Haluatko turvata eläkepäiväsi? Varautua suvun kesäpaikan remontointiin? Tai yrittäjänä varmistaa perheesi taloudellisen turvan? Tapaamisessa käymme läpi vakuutussäästämisen mahdollisuudet juuri sinun tulevaisuuden tavoitteiden kannalta.

Varaa nyt

*Myös vakuutuksen arvo voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoitetun vakuutusmaksun.

Jaa artikkeli