Työpöytä

Tiedotteet

16.12.2020

Alexandria selvittää mahdollisuutta listautua Nasdaq First North -markkinapaikalle yhtenä strategisena vaihtoehtona

Alexandrian hallitus on päättänyt aloittaa strategisen selvitystyön, jossa yhtenä mahdollisista strategisista vaihtoehdoista tutkitaan Alexandria Pankkiiriliike Oyj:n osakkeiden listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Tavoitteena on antaa yhtiölle parhaat mahdolliset lähtökohdat kiihdyttää kasvuaan Suomen säästämisen ja sijoittamisen markkinalla. Mikäli selvitystyö ja markkinaolosuhteet tukevat Alexandrian hallituksen näkemyksen mukaan listautumista, voidaan listautuminen toteuttaa vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana. Yhtiö tulee tiedottamaan mahdollisesta listautumispäätöksestä erikseen. Yhtiön pääneuvonantajana selvitystyössä toimii Oaklins Merasco Oy.

Mahdollisen listautumisannin odotetaan tukevan Alexandria-konsernin kasvustrategian toteuttamista. Yhtiön pääsy pääomamarkkinoille lisää entisestään yhtiön tunnettuutta, kasvuun tarvittavia pääomia, sekä laajentaa sen osakkeenomistajapohjaa ja lisää osakkeiden likviditeettiä.

Alexandria on vuonna 1996 perustettu sijoituspalvelukonserni, joka on historiansa aikana kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista säästämisen ja sijoittamisen palveluntarjoajista. Yhtiöllä on joulukuussa 2020 yli 35 000 asiakasta, ja yhtiön liiketoimintojen yhteenlaskettu hallinnoitava varallisuus on yhteensä yli 1,5 miljardia euroa. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 29,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 9 % liikevaihdosta. Vuonna 2020 yhtiö arvioi sekä liikevaihdon että liikevoiton ylittävän merkittävästi vuoden 2019 vertailukelpoiset luvut.

– Listautuminen olisi looginen jatkumo Alexandrian strategisen kehittämisen polulla. Yhtiö on kasvanut viime vuosina sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla merkittäväksi toimijaksi kotimaisten sijoituspalveluiden tarjoajien joukossa. Yhtiön tavoitteena on vauhdittaa kasvua myös tulevina vuosina ja pääsy pääomamarkkinoille tukisi tätä tavoitetta hyvin. Listautuminen lisäisi myös automaattisesti yhtiön läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta, mikä tukee luontaisesti Alexandrian ydinliiketoimintaa ja työtä asiakasrajapinnassa, Alexandrian hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue kommentoi.

– Alexandria on ollut yli kaksi vuosikymmentä luomassa suomalaista säästämisen ja sijoittamisen kulttuuria. Sijoittaminen on arkipäiväistynyt, tänä päivänä suomalaiset ovat sijoitusmyönteisiä, ja asiantuntevan sijoitusneuvonnan kysyntä on kasvussa. Olemme jo nyt yksi suomen suurimmista sijoituspalveluyhtiöistä ja asiakasmäärämme, kokenut henkilökuntamme sekä laaja palveluverkostomme antavat meille hyvän mahdollisuuden kiihdyttää kasvuamme tässä markkinassa, Alexandrian toimitusjohtaja Jan Åkesson kommentoi.

Lisätietoja:
Karri Kaitue
hallituksen puheenjohtaja
Alexandria Pankkiiriliike Oyj
Puh. 040 5015054
karri.kaitue@feon.fi

Jan Åkesson
toimitusjohtaja
Alexandria Pankkiiriliike Oyj
Puh. 040 7312325
jan.akesson@alexandria.fi


Alexandria

Vuonna 1996 perustettu Alexandria on 24 vuoden aikana kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista sijoituspalveluyhtiöistä. Yhtiö tarjoaa laadukkaita säästämisen ja sijoittamisen tuotteita suomalaisille yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutioille. Alexandria palvelee yli 35 000 asiakastaan 30 paikkakunnalla noin 250 sijoitusalan asiantuntijan voimin. Konsernin muodostavat Alexandria Pankkiiriliike Oyj, Alexandria Rahastoyhtiö Oy, Alexandria Markets Oy, Alexandria Yritysrahoitus Oy sekä Premium Advisors Oy.

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Jätä yhteyden-ottopyyntö

Otamme yhteyttä 24h sisällä haluamallasi tavalla.

Jätä yhteystiedot
Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa