Sisällöt
AX tuotekuva Tasapainoinen

22.04.2021

Tiedotteet

Alexandrian rahastoille arvostettuja Lipper-palkintoja

Alexandria Rahastoyhtiölle arvostettuja Lipper-palkintoja

Alexandria Rahastoyhtiö on palkittu 21. huhtikuuta arvostetulla Lipper-palkinnolla parhaana pohjoismaisena pienenä rahastotalona luokassa mixed assets, tarkastelujaksona kuluneet 3 vuotta. Lisäksi Alexandrian varainhoitorahasto Alexandria Tasapainoinen voitti pohjoismaisessa sarjassa parhaan yhdistelmärahaston tittelin omassa rahastoluokassaan. Tarkastelujaksona on käytetty 5 vuoden tuottohistoriaa ja vertailuryhmää, jossa oli mukana kaikkiaan 46 menestynyttä yhdistelmärahastoa.

”Tämä on hieno kansainvälinen tunnustus Alexandrialle rahastotalona. Vaikka kaikki rahastomme ovatkin menestyneet viime vuosina erinomaisesti Morningstar-vertailuryhmissään sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä ja meidät on huomioitu myös erilaissa kotimaisissa rahastovertailuissa, niin tämä on ensimmäinen kerta, kun Alexandria saa menestyksestään myös kansainvälistä tunnustusta”, Alexandrian salkunhoitotoiminnon johtaja Tero Wesanko kommentoi palkintoa.

”Palkinto kuvastaa sitä, että jo 10 vuotta toimineet varainhoitorahastomme ovat tehneet pitkällä aikavälillä onnistuneita ja oikea-aikaisia painotuksia salkuissa ja luoneet tätä kautta osuudenomistajillemme merkittävää lisäarvoa – eli tuottoja hyvällä riskituotto-suhteella. Palkinnot ovat myös hyvä muistutus siitä, että kestävään sijoitusmenestykseen ei aina tarvita eksoottisia sijoituskohteita ja jännittäviä tarinoita. Perinteinen allokaatioajattelu ja aktiivinen salkunhoito voivat edelleen hyvin”, Wesanko päättää.

Mikä on Lipper?

Markkinadataa ja taloudellista informaatiota tuottava Refinitiv jakaa vuosittain Lipper-palkintoja poikkeuksellisen hyvin menestyneille rahastoille. Lipper-palkinto jaetaan vuosittain eri maantieteellisillä alueilla tarjolla oleville rahastoille niiden tuottohistorian (3 vuotta, 5 vuotta, 10 vuotta) perusteella.

Palkinnot perustuvat vertailuryhmänsä parhaisiin, johdonmukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu myös sijoitusten riski. Palkinto perustuu täysin riippumattomiin ja puolueettomiin kvantitatiivisiin mittareihin rahaston menestyksestä. Tutustu tutkimusmetodologiaan tarkemmin tästä linkistä.

Alexandria – Nordic 2021 winner, Best Group over 3 years, mixed assets

Alexandria – Nordic 2021 winner, Alexandria Tasapainoinen – Best Fund over 5 years, mixed assets

Jaa artikkeli