001446530005

Sijoittamisen aloittaminen

20.5.2022

Näin hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä rahastoihin sijoittamalla

Sijoitatko rahastoihin? Olet varmasti kuullut korkoa korolle -ilmiöstä, mutta mitä siitä oikeastaan olisi hyvä tietää, jos sijoituskohteenasi ovat rahastot?

Rahastot korkoa korolle - ota haltuun perusasiat

Kerrataan ensin perusteet: korkoa korolle -ilmiö tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että sijoituksen tuotto lisätään sijoitettuun pääomaan, jolloin alkuperäinen pääoma kasvaa. Uusi tuotto lasketaan tämän kasvaneen pääoman pohjalta. Näin rahastosijoituksesi kasvavat korkoa korolle.

Korkoa korolle -ilmiö on vaurastumisen kannalta niin merkittävä, että sitä on kutsuttu jopa maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Rahastoihin sijoittaminen kerryttää korolle korkoa samalla logiikalla kuin esimerkiksi suoraan osakkeisiin sijoittaminen. Rahastot kasvavat korkoa korolle, ja ovat joustava sijoitusmuoto, sillä saat tarvittaessa rahat käyttöösi nopeasti useimmista rahastoista.

Korolle korkoa - mitä erityispiirteitä se tuo rahastosäästämiseen?

Pitkäjänteisyys ja säännöllisyys - siinä tärkeimmät muistettavat asiat, kun korkoa korolle -ilmiötä tarkastelee rahastosijoittamisen näkökulmasta.

Rahastot ovat helppo ja valmiiksi hajautettu tapa sijoittaa. Rahastojen korkoa korolle vaikutukset ovat kannattavimpia erityisesti pitkän aikavälin sijoittamisessa. Voisikin sanoa, että jos haluat taata tasaisen korolle korkoa -kasvun, säännöllinen sijoittaminen rahastoihin on markkinatilanteesta riippumatta yleensä fiksu valinta.

Tutustu Alexandrian rahastoihin

Korkoa korolle - hyödynnä ilmiön hyödyt myös lapselle sijoittamisessa

Mitä aikaisemmin aloitat lapsellesi säästämisen, sitä paremmin korkoa korolle -efekti pääsee vaikuttamaan. Rahastot tarjoavat hyvin hajautetun ja helppohoitoisen vaihtoehdon myös jälkipolville säästämiseen.

Rahastoihin sijoittamalla saat säästösi tuottamaan huomattavasti tehokkaammin verrattuna siihen, että laittaisit lapsellesi kuukausittain tietyn summan sivuun pelkästään pankkitilille.

Lue lisää siitä, kuinka aloittaa säästäminen lapselle

Korolle korkoa rahastoihin sijoittamalla - mitä se voisi tarkoittaa sinun tulevaisuudellesi?

Kuvitellaan tilanne, että pystyt sijoittamaan rahastoihin 150 € kuukaudessa. Jos sijoitushorisonttisi on esimerkiksi 10 vuoden päässä, se tarkoittaa, että maltillisella 4% tuotto-odotuksella sijoituksesi arvo on tuolloin 22 076 €, josta säästetyn pääoman osuus on 18 000 € ja tuotto 4076 €.

Jos puolestaan olet jo ehtinyt säästää joitakin vuosia, ja sinulla on esimerkiksi 15 000 € alkupääoma sijoituksellesi, 10 vuodessa saat samalla 4% tuotto-odotuksella pääomallesi tuottoa 11 280 € sijoittamalla alkupääoman lisäksi 150 € joka kuukausi. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että sijoituksesi kasvavat korolle korkoa. Kuten huomaat, säännöllinen ja systemaattinen sijoittaminen kannattaa aloittaa heti!

Katso lisää esimerkkejä korkoa korolle -ilmiön vaikutuksesta tai testaa laskurilla, miten saat kasvatettua korolle korkoa.

Haaveiletko rahastojen korolle korkoa -vaikutuksen maksimoinnista? Kannattaa muistaa nämä kolme asiaa

Kun olet oivaltanut korkoa korolle ilmiön hyödyt ja päässyt alkuun, voi edessä olla myös yllätyksiä. Varsinkin itsenäisessä rahastosijoittamisessa on muutama seikka, jotka voivat vaikuttaa rahaston korkoa korolle -vaikutusten lopputulemaan.

1) Tutustu erilaisiin rahastotyyppeihin

Korkorahastot, osakerahastot, yhdistelmärahastot, kiinteistörahastot – tiedätkö, millaisesta rahastosta olet hakemassa korkoa korolle -tuottoa? Rahastot eroavat toisistaan esimerkiksi siinä, maksetaanko osinko ulos vai sijoitetaanko se uudestaan rahaston sisällä. Jos et ehdi seuraamaan markkinatilannetta aktiivisesti, ei osinkoa maksava rahasto ole sinulle välttämättä kannattavin vaihtoehto. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään löytämään rahastoistamme sopivimman vaihtoehdon.

2) Arvioi rahaston kulujen ja tuoton suhdetta

Rahastosijoittamiseen liittyy erilaisia kuluja esimerkiksi rahastojen merkintään, lunastukseen ja hallinnointiin liittyen. Kulut vähennetään sijoitustesi tuotosta, joten niistä on hyvä olla tietoinen rahaston korkoa korolle vaikutuksia arvioitaessa.

Kulujen sijaan merkittävämpää on kuitenkin arvioida realistisesti rahastosta saatavaa tuottoa. Kuluiltaan hieman suuremmatkin rahastot ovat perusteltu valinta silloin, jos rahastojen tuottotaso on matalakuluisempiin rahastoihin verrattuna korkeampi.

Alexandrian rahastoissa kulu-tuottosuhde on hyvä. Rahastomme menestyivät erinomaisesti laajassa Sijoittaja.fi:n vertailussa, joka tehtiin keväällä 2022 suomalaisille yhdistelmärahastoille. Vertailussa tarkasteltiin muun muassa rahastojen parhaimpia ja heikoimpia kuukausituottoja.

3) Tiedä, millaiseen rahastoon sijoitat

Kun lähdet arvioimaan rahaston korkoa korolle vaikutuksia, tutustu huolella rahaston sääntöihin, rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen. Kuulostaako aikaa vievältä? Pääset helpommalla, kun varaat maksuttoman tapaamisen sijoitusasiantuntijamme kanssa. Varmistetaan yhdessä, että otat korkoa korolle vaikutuksista kaikki hyödyt irti.

3 syytä varata tapaaminen asiantuntijamme kanssa jo tänään

  1. Ulkopuolisen näkökulma auttaa kirkastamaan säästämisen ja sijoittamisen tavoitteesi.

  2. Saat konkreettisia neuvoja siitä, mitä juuri sinun kannattaisi tehdä vallitsevassa markkinatilanteessa seuraavaksi. Tapaamisen jälkeen toimitamme sinulle kirjallisen dokumentoinnin sijoitussuunnitelmastasi. Saat konkreettisen näkymän siitä, mitkä korkoa korolle -ilmiön vaikutukset rahastosijoituksiisi voisivat parhaimmillaan - ja pessimistisesti arvioituna - olla.

  3. Tapaamme vuosittain henkilökohtaisesti kymmeniä tuhansia suomalaisia. 95 % asiakkaistamme kertoo tapaamisen olleen hyödyllinen*. Jos muut ovat hyötyneet tapaamisesta, mikset sinäkin?

Varaa nyt

Tapaaminen on maksuton eikä velvoita sinua mihinkään.

*Alexandrian asiakaspalautekyselyt 2021, n= 7100 vastaajaa

Kuten sijoittamiseen yleensä, myös rahastoihin sijoittamiseen liittyy riski. Sijoitusten arvo tai niistä saatava tuotto voivat nousta tai laskea, eikä sijoitettua pääomaa saa aina välttämättä takaisin. Artikkelissa esitetyt laskelmat ovat esimerkinomaisia.

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Jätä yhteyden-ottopyyntö

Otamme yhteyttä 24h sisällä haluamallasi tavalla.

Jätä yhteystiedot
Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa