Aika on arvokkainta pääomaasi – käytä sitä harkiten

Aika on merkityksellisintä pääomaa, jota meillä on käytettävissämme. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten paljon käytät aikaa säästämiseen ja sijoittamiseen juuri nyt? Sijoitusneuvojan palvelut auttavat sinua keskittymään olennaiseen ja sijoittamaan helpolla tavalla.

Voit säästää merkittävästi aikaa, jos mietit miten säästät ja sijoitat

”Aika on arvokkainta pääomaa, jota sinulla ei ole. Et ehkä näe sitä vielä, mutta se, miten käytät tai olet käyttämättä aikaasi, kertoo parhaiten siitä mihin tulevaisuutesi on johtamassa.”

Näin runollisesti pohtii ajan merkitystä suursijoittaja Mark Cuban. Hän, kuten monet muut sijoittajat, korostaa haastatteluissa usein sitä, että aika, ei raha, on sijoittajan tärkeintä pääomaa.

Säästämisessä ja sijoittamisessa on lopulta kyse paljosta muustakin kuin rahasta. Etenkin siinä on kyse ajasta: säästämällä voit hankkia itsellesi lisää vapaa-aikaa – mutta voit myös säästää merkittävästi aikaa, jos mietit miten säästät ja sijoitat.

Haluatko käyttää aikaa vai rahaa? Miltä valintojesi vaihtoehtoiskustannukset näyttävä?

Säästämiseen ja sijoittamiseen käytettyä aikaa voi pohtia vaihtoehtoiskustannusten kautta. Taloustieteessä paljon käytetty termi tarkoittaa parasta vaihtoehtoa kaikista niistä asioista, jotka jäävät saamatta jonkun tietyn valinnan seurauksena.

Vaihtoehtoiskustannus ei välttämättä aina ole täysin objektiivinen, mitattavissa oleva asia, vaan se voi pohjautua myös henkilökohtaisiin arvoihin. Hyvä esimerkki tällaisesta vaihtoehtoiskustannuksesta on oman ajan käyttäminen. Voit valita, teetkö tehtävän itse vai maksatko jollekulle sen tekemisestä. Jos päätät tehdä asian itse, oma vapaa-aikasi on valinnan vaihtoehtoiskustannus, jonka maksat.

Samaa kysymystä voi tarkastella myös rahan kautta: kuinka paljon olisit valmis maksamaan esimerkiksi kolmesta tunnista lisää vapaa-aikaa, jotka tehtävän hoitaminen sinulta vie?

Kuinka paljon aikaa haluat käyttää säästämiseen ja sijoittamiseen?

Kyseessä onkin päätös siitä, mikä on sinulle arvokasta ajankäyttöä. Minkä verran käytät tällä hetkellä aikaasi sijoittamiseen? Onko sijoittaminen ja säästäminen todellinen intohimosi, jota mielelläsi harrastat ja josta haluat oppia lisää aktiivisesti – muun vapaa-ajan kustannuksella?

Rahaan ja sijoittamiseen liittyvät päätökset vaativat aina perehtymistä erilaisiin vaihtoehtoihin ja markkinoiden mekanismeihin. Kuinka paljon haluat käyttää aikaa säästämisen ja sijoittamisen suunnitteluun sekä salkkusi rakentamiseen?

Onko tavoitteesi saada lisää aikaa säästämällä ja sijoittamalla?

Säästämisen ja sijoittamisen päämääränä ei usein ole itse vaurastuminen vaan se, mitä kertynyt omaisuus mahdollistaa. Todella monelle tämä tarkoittaa lisääntynyttä vapautta ja vapaa-aikaa.

Joillekin varallisuuden kerryttäminen tarkoittaa taloudellisen riippumattomuuden tavoittelua, toiset taas sijoittavat voidakseen eläköityä hieman aiemmin säästöjen ja sijoitusten turvin. Ammattilaisen avulla voit vapauttaa vapaa-aikaa itsellesi enemmän jo matkalla kohti päämäärääsi.

Yksin sijoittava sitoutuu käyttämään aikaansa säännöllisesti sijoittamiseen – vuosiksi

Sijoittaminen on pitkän matkan laji. Siksi on hyvä huomioida, että yksin, ilman ammattilaisen apua toimiva sijoittaja sitoutuu käyttämään aikaansa sijoittamiseen säännöllisesti jopa vuosiksi . Sijoittamisen aloittaminen on vasta ensimmäinen askel matkalla. Tavoitteet muuttuvat matkan varrella, markkinoilla tulee yllätyksiä tai elämä yllättäen heittelee – ja juuri tällöin sijoituksia pitää miettiä uudestaan.

Vaikka perusarki voikin alkuponnistuksen jälkeen lähteä rullaamaan kevyemmälläkin aikapanoksella, itsenäisen sijoittajan täytyy pysytellä hereillä ja ajan tasalla. Itsenäisesti toimivan sijoittajan tulee olla valmiina toimintaan sekä muokkaamaan suunnitelmaansa tarpeen tullen.

Etenkin muutosten edessä asiantuntijan apu on usein arvokasta, sillä vaihtoehtoja ja mahdollisia uusia suuntia on helpompi ajatella juuri sinun tilanteesi tuntevan ammattilaisen kanssa. Sijoitusneuvojan apu tuo myös usein mielenrauhaa, kun eri vaihtoehtojen tutkiminen ja valitseminen ei jää kiireisen arjen jalkoihin. Päätöksenteko helpottuu ja aikaa säästyy, kun tilannetta ja mahdollisuuksia saa punnita yhdessä ammattilaisen kanssa.

Sijoitusneuvojan apu säästää aikaasi ja kirkastaa tavoitteitasi

Sijoitusneuvonnasta on hyötyä, olitpa sitten aloitteleva säästäjä tai suuremman portfolion omistava konkari. Asiantuntevan sijoitusneuvojan kanssa voit sparrata omia säästämisen ja sijoittamisen tavoitteitasi ja valita juuri sinun arvoihisi, tilanteeseesi ja sijoitustapaasi sopivat tuotteet. Samalla säästät aikaa, kun et joudu selvittämään ja pohtimaan kaikkea yksin.

Alexandrian sijoitusneuvojat ovat aina apunasi auttamassa juuri sinun tavoitteisiisi perustuvan sijoitussuunnitelman laatimisessa, oli kyse säästämisen aloittamisesta tai suunnitelman päivittämisestä.

Loppujen lopuksi kyse on vain siitä, millaista elämää sinä haluat elää? Mihin haluat aikasi mieluiten käyttää?

Tuottolaskurimme avulla näet, missä ajassa sinä voisit säästää haaveittesi toteuttamiseen tarvittavan summan.

Tutustu tuottolaskuriin

Tiedätkö jo, mihin haluat sijoittaa aikaasi? Varaa aika keskustelulle, niin autamme kartoittamaan tavoitteesi ja luomaan suunnitelman, jolla pääset kohti omia unelmiasi.

Varaa aika