001446570006

Sijoittaminen

1.12.2023

Syökö verotus tuottojasi? 5 syytä sijoittaa vakuutuksen kautta

Verovuoden lähestyessä loppuaan moni sijoittaja saattaa tuskailla sijoittamiseen liittyvän verotuksen kanssa. Miten menikään tappioiden vähentäminen ja kuinka vuoden aikana syntyneet kulut ilmoitetaan? Veroilmoituksen tarkastaminen ottaa aikansa ja sijoitusten tuotoista maksettavan veron osuus saattaa yllättää. Pohdit ehkä, kuinka asiat voisi hoitaa tehokkaammin ja säästyä aikaa vievältä selvitystyöltä?

Yksi verotehokas ja helppo vaihtoehto on sijoitusvakuutus. Sijoitusvakuutuksen sisällä tehtävistä sijoituskohteiden vaihdoista ei peritä veroa eikä vakuutuksen sisällä tehdyistä ostoista ja myynneistä tarvitse ilmoittaa veroilmoituksessa. Ehkä juuri siksi sijoitusvakuutus on edelleen yksi suosituimmista tavoista vaurastua pitkällä aikavälillä.

Jos haluat ymmärtää paremmin vakuutuksen kautta sijoittamisen hyötyjä, kannattaa jatkaa lukemista. Tästä artikkelista opit, miksi sijoitusvakuutus voi olla myös sinulle erinomainen vaihtoehto ja millaisia ratkaisuja Alexandria tarjoaa vakuutusten kautta sijoittamiseen.

Tutustu vakuutussijoittamiseen Alexandriassa

5 tärkeintä syytä sijoittaa vakuutuksen kautta

  1. Tuotto sijoitetaan vakuutuksen sisällä uudelleen ilman veroseuraamuksia, mikä lisää korkoa korolle -ilmiön vaikutusta.
  2. Äkillisiin markkinatilanteisiin voi reagoida joustavammin ilman vaihdon yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta.
  3. Sijoittamalla vakuutuksen kautta säästät omaa aikaasi ja vältyt turhalta byrokratialta.
  4. Mahdollistaa helpon tavan perintösuunnittelulle.
  5. Tarjoaa valinnan mahdollisuuden omaan tarpeeseesi ja riskitasoosi sopivasti monipuolisesta sijoituskohteiden valikoimasta.

1. Maksimoi korkoa korolle -ilmiön vaikutukset ja kasvata tuottoa pitkällä aikavälillä

Vakuutuksen kautta sijoittaminen mahdollistaa sen, että saat korkoa korolle -ilmiöstä kaiken hyödyn irti. Sijoitusten tuotto voidaan sijoittaa vakuutuksen sisällä uudelleen ilman veroseuraamuksia. Näin voit saada tuottoa sillekin summalle, joka muuten menisi voitoista maksettavien verojen kuittaamiseen.

– Vakuutus tarjoaa sijoittajalle verotuksellisia etuja, koska muun muassa vakuutukseen kertynyttä tuottoa ja sijoituskohteiden arvonnousua verotetaan vasta vakuutuksen päättyessä tai säästöä nostettaessa. Myöskään sijoituskohteille mahdollisesti Suomesta maksettavaa korkotuottoa tai osinkoa ei pääsääntöisesti veroteta vakuutusaikana, Alexandrian sijoitusjohtaja Ville Härkänen sanoo.

Kuinka on verotuksen laita suoraan osakkeisiin tai muihin arvopapereihin sijoitettaessa?

Kun sijoittaja myy arvopapereitaan alkuperäistä hankintahintaa korkeammalla hinnalla, kertyy myyntivoittoa. Tästä voitosta sijoittaja maksaa pääomatuloveroa.

Vuonna 2023 veroprosentti pääomatuloille on 30 % ensimmäiseen 30 000 euroon asti, ja tämän jälkeen yli menevältä osuudelta veroa maksetaan 34 %. Lisätietoa sijoitusten verotuksesta löydät tietopankistamme.

Lue myös: Näin hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä rahastoihin sijoittamalla

Vakuutuksesta nostettaessa tai vakuutusajan päättyessä maksettavasta säästösummasta on verotettavaa pääomatuloa vakuutukseen kertynyt tuotto. Tuotto saadaan vähentämällä vakuutuksen takaisinostoarvosta maksamiesi vakuutusmaksujen yhteismäärä. Loppuosa on verovapaata pääoman palautusta.

2. Vakuutussijoittaminen on ketterää

Maailman myllerryksessä markkinoihin on toisinaan voitava reagoida nopeasti. Tähän vakuutuksen kautta sijoittaminen tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet. Kun sijoitat vakuutuksen kautta, et joudu maksamaan veroja sijoituskohteiden vaihdossa.

– Vakuutuksiin sijoittamalla pääsee reagoimaan äkillisiin markkinaliikkeisiin joustavammin, ilman että siitä aiheutuu veroseuraamuksia. Tämä on merkittävä etu markkinoilla menestymiseen, kun ottaa huomioon esimerkiksi viime vuosien maailmantaloutta ravistelleet kriisit ja niiden vaikutukset sijoittamiseen, Härkänen sanoo.

Alexandrian asiakkaana sinun ei myöskään tarvitse tehdä päätöksiä yksin, jos haluat muuttaa allokaatiota sijoitusvakuutuksen sisällä.

– Sijoitusneuvojamme pitävät sinuun aktiivisesti yhteyttä ja tekevät säännöllisesti ehdotuksia, kuinka voit entisestään kehittää salkkusi tuotto-riskiprofiilia, Härkänen muistuttaa.

Vakuutuksen kautta sijoittamisen hyödyt ovat parhaimmillaan pitkän ajan sijoittamisessa. Tuottoa verotetaan vasta varoja nostettaessa tai sopimuksen päättyessä.

Alexandrian asiakkaana voit sijoittaa vakuutuksen kautta säännöllisesti kuukausijoittamalla tai kertasijoitusten muodossa.

– Sijoitusvakuutuksen joustavuus on omiaan lisäämään sen kiinnostusta. Kun elämäntilanteet muuttuvat, sijoituskohteita voidaan muokata vaivattomasti vakuutuksen sisällä, Härkänen sanoo.

Lue lisää: Alexandria Varainhoitovakuutus

3. Sijoittamalla vakuutuksen kautta säästät aikaa ja vaivaa

Vakuutuksen sisällä tehdyistä kaupoista ei tarvitse erikseen ilmoittaa verottajalle, ja jos nostat tuottoja, useimmat vakuutusyhtiöt tekevät ilmoituksen Verohallinnolle puolestasi. Vakuutuksen kautta sijoittamalla säästät siis aikaa ja vältyt ylimääräiseltä hallinnolliselta työltä.

– Varsinkin yritysten tekemissä vakuutusmuotoisissa ratkaisuissa, kuten kapitalisaatiosopimuksissa, kauppoja ei tarvitse erikseen kirjata yrityksen kirjanpidossa. Tämä säästää monesti sekä yrittäjän, että kirjanpitäjän aikaa tilinpäätöstä tehdessä, Härkänen sanoo.

Useimmilla sijoittajilla on omistuksia erilaisissa arvopapereissa, kuten esimerkiksi osakkeissa, rahastoissa ja strukturoiduissa sijoituksissa. Vakuutukset mahdollistavat kaikkien arvopapereidesi hallinnan yhdellä sopimuksella.

– Moni sijoittaja käyttää vakuutusta helpottamaan sijoitustensa hallintaa, koska kaikki eri omaisuusluokat ovat samat sopimuksen sisällä, ja verotuksellisesti samalla viivalla, Härkänen kommentoi.

Lue lisää: Alexandrian valikoimiin kaksi uutta sijoitusvakuutusta

4. Mahdollistaa helpon tavan perintösuunnittelulle

Isolle osalle suomalaisista keskeinen syy sijoittamiselle on tulevaisuuden turvaaminen lapsille ja lastenlapsille.

Vakuutussijoittaminen mahdollistaa sijoitusvarallisuuden siirron seuraavalle sukupolvelle ilman testamenttia ja ohi kuolinpesän selvittämisen. Kuolemantapauksessa korvaus maksetaan nimeämillesi edunsaajille tai kuolinpesälle.

– Tämä toimii useimmiten erinomaisena rahoituskanavana esimerkiksi perintöverojen taikka kuolinpesässä olevien velkojen maksamiseen, Härkänen sanoo.

Lue myös: Lapselle säästäminen

5. Laaja valikoima sijoitusmahdollisuuksia

Vakuutuksen kautta sijoittaessa voit valita sijoituskohteet tuottotavoitteesi ja riskinsietokykysi mukaisesti. Alexandrian uudet sijoitusvakuutukset mahdollistavatkin aiempaa laajemman sijoituskokonaisuuden hallinnan yhden vakuutuksen sisällä.

– Yhteistyökumppanimme varmistavat, että sijoittajan käytössä on laaja valikoima erilaisia sijoitusinstrumentteja. Näin pystymme tarjoamaan räätälöidyt ratkaisut jokaisen omien sijoitustavoitteiden ja elämäntilanteiden mukaisesti, Härkänen summaa.

Aloita vakuutuksiin sijoittaminen Alexandriassaa

Alexandrian asiakkaana saat vakuutuksen kautta sijoittaessa myös nämä hyödyt

  • Ei veroseuraamuksia kun saat korkotuottoja tai osinkoja suomalaisista pörssiyhtiöistä
  • Voit säästää vakuutuksiin säännöllisesti tai kertasijoituksena
  • Sijoittamisen anonymiteetti: vakuutuksen sisällä olevien varojen juridinen omistaja on vakuutusyhtiö
  • Ei maksimitalletusrajaa

Kiinnostuitko? Vakuutuksen kautta sijoittamisen voit aloittaa heti

Jos kuluneen verovuoden raportointi nostaa verenpainetta, kannattaa korjaavia toimia alkaa tehdä heti. Jätä yhteystietosi täällä ja suunnitellaan yhdessä, miten vakuutuksen kautta sijoittaminen voisi parhaiten palvella juuri sinun tarpeitasi.

Lisätietoa sijoittamisen ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi:

Tilaa uutiskirjeemme

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Jätä yhteyden-ottopyyntö

Otamme yhteyttä 24h sisällä haluamallasi tavalla.

Jätä yhteystiedot
Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa