liz-sanchez-vegas-NQTqZLh6CxE-unsplash

Sijoittamisen aloittaminen

30.9.2022

Yhdistelmärahastot - miksi niihin sijoittaminen kannattaa?

Harkitsetko yhdistelmärahastoihin sijoittamista? Yhdistelmärahastoilla pyritään saavuttamaan sekä osake- että korkorahastojen parhaat puolet, sillä yhdistelmärahastot sijoittavat nimensä mukaisesti sekä osakkeisiin että korkoa tuottaviin kohteisiin. Siksi ne ovat monen sijoittajan suosiossa.

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä yhdistelmärahastot ovat ja miksi sinunkin kannattaisi aloittaa sijoittaminen yhdistelmärahastoon, jos et sitä vielä ole tehnyt.

Yhdistelmärahastot osana maltillisen riskin sijoitussalkkua

Yhdistelmärahastoissa rahaston riskitasoa ja tuotto-odotusta voidaan säätää valitsemalla rahastoon halutussa suhteessa korko- ja osakesijoituksia. Yleisimmin yhdistelmärahastot valitaan sijoituskohteeksi osana tasapainoista, maltillisen riskin sijoitussalkkua.

Yhdistelmärahaston salkunhoitaja seuraa markkinatilannetta ja tekee sen mukaan päätökset missä suhteessa osake- ja korkomarkkinoille kulloinkin sijoitetaan. Korko- ja osakesijoitusten painoarvot ja niiden vaihtelurajat sekä sijoitusten maantieteellinen kohdentaminen määritellään yhdistelmärahaston säännöissä.

Yhdistelmärahastot ovat:

  • Helppo tapa aloittaa ja automatisoida sijoittaminen
  • Hyvä vaihtoehto pitkäjänteiselle sijoittamiselle
  • Tehokas keino hajauttaa sijoittamisen riskejä

Tutustu Alexandrian rahastoihin tai lue lisää korkorahastoista.

Millaiselle sijoittajalle yhdistelmärahastot sopivat?

Jo 1,2 miljoonaa suomalaista sijoittaa rahastoihin, kertoo Finanssialan viimeisin Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimus. Yhdistelmärahastot ja muut rahastot ovat ymmärrettävästi suosittuja, sillä niihin sijoittaminen on mahdollista aloittaa myös varsin maltillisilla säästösummilla.

Yhdistelmärahastot ovatkin erinomainen vaihtoehto sijoittajalle, joka haluaa automatisoida sijoittamisensa. Jos et ehdi tai halua seurata markkinatilannetta aktiivisesti, ovat yhdistelmärahastot hyvä valinta. Yhdistelmärahastoon sijoittaessa ammattilaiset hoitavat sijoituksia puolestasi rahaston sääntöjen mukaisesti. Sinun tehtäväksesi jää vain valita yhdistelmärahastot, jotka sopivat henkilökohtaiseen sijoitustavoitteeseesi.

Jos sopivan yhdistelmärahaston valinta tuntuu haastavalta, Alexandrian sijoitusneuvojat ovat mielellään apunasi.

Yhdistelmärahastoon sijoittamisen riskit

Yhdistelmärahastossa sijoitukset on hajautettu eri omaisuusluokkien ja sijoituskohteiden välillä, mikä auttaa pienentämään sijoitusten riskitasoa. Riskitasonsa puolesta yhdistelmärahastot sijoittuvat yleensä korko- ja osakerahastojen välimaastoon.

Yhdistelmärahastoon sijoittamisen riskeihin vaikuttavat mm. osakesijoitusten osuus, korkosijoituksiin liittyvät luottoriski sekä korkosijoitusten korkoriski.

Sijoittamisen riskienhallinnassa olennaista on sijoitusten hajauttaminen. Jos haluat lukea lisää sijoittamisen riskeistä ja kuinka varautua niihin, kannattaa tutustua aloittelevan sijoittajan tietopankkiimme.

Yhdistelmärahastoon sijoittaminen on tehokas keino hajauttaa sijoittamisen riskejä ja helppo tapa automatisoida sijoittamista pitkällä aikavälillä. Jos et ehdi tai halua seurata markkinatilannetta aktiivisesti, ovat yhdistelmärahastot hyvä valinta.

Valitse palkitut yhdistelmärahastot Alexandrialta

Yhdistelmärahastoja on yleensä kolmenlaisia: matalariskisiä, neutraaliriskisiä ja korkeariskisiä. Myös Alexandrialla voit sijoittaa eri riskitason yhdistelmärahastoihin.

Alexandrian rahastoista yhdistelmärahastoja ovat:

Alexandrian yhdistelmärahastot ovat viime vuosina menestyneet erinomaisesti sekä kansainvälisissä että kotimaisissa vertailuissa. Esimerkiksi vuonna 2022 Alexandria Tasapainoinen voitti arvostetun Lipper-palkinnon ja parhaan yhdistelmärahaston tittelin jo toista kertaa peräkkäin.

Haluaisitko näkemyksiä sijoittamisesta suoraan sähköpostiisi? Liity Alexandrian uutiskirjetilaajaksi!

Teemme sijoittamisestasi helppoa

Aloita yhdistelmärahastoon sijoittaminen helposti Alexandrialla. Ensimmäinen askel on ajanvaraus maksuttomaan sijoitusneuvontaan, joka onnistuu näppärästi vaikka etänä. Tapaaminen on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Tapaamisen jälkeen saat kirjallisena suositukset siitä, minkälaisella painotuksella sinun kannattaa valita eri yhdistelmärahastot ja muut omaisuusluokat salkkuusi, jotta voit toteuttaa sijoitustavoitteesi.

Mikset siis toimisi heti?

Varaa aika

Aloita sijoittaminen helposti

Varaa maksuton ensitapaaminen

Konkreettiset vinkit heti käyttöösi

Tapaaminen voidaan järjestää valintasi mukaan etänä tai paikan päällä. Siinä käydään läpi sijoitustavoitteitasi ja ratkaisuja, joilla unelmiesi toteuttaminen mahdollistuu.

Kokonaisarvosana
tapaamiselle
Sijoitusneuvojan
asiantuntevuus
Suosittelisi
palveluitamme

Kysy chatissa

Chat -asiakaspalvelumme palvelee 8 - 16.00 (ma-pe)

Jätä yhteyden-ottopyyntö

Otamme yhteyttä 24h sisällä haluamallasi tavalla.

Jätä yhteystiedot
Ensiluokkainen henkilökohtainen palvelu
Tilanteeseesi räätälöityä sijoittamista
Sijoitusmenestystä palkitulla valikoimalla
Kestävyys ja vastuullisuus mukana toiminnassa